Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Пречиствaтели на въздух

Пречиствателите на Daikin с оценка от института Пастьор де Лил за борба със заразните болести – научете повече тук.

Виж повече

Един от основните проблеми пред обществото в днешни времена е качеството на въздуха, който дишаме. За щастие, тук отново се намесват иновациите, предлагайки ни поредната алтернатива за справяне с проблема, а именно – пречиствателите на въздух.

Какво поражда нуждата от пречистватели на въздух

Основните замърсители на въздуха, в това число, фините прахови частици, азотният диоксид и озонът в близост до земната повърхност, и в зависимост от излагането ни на тези замърсители, както и концентрациите им, които ежедневно вдишваме, оказват влияние върху здравето ни, което може да доведе до дихателни смущения. Една от алтернативите се явяват пречиствателите за въздух, които могат да бъдат наш съюзник в градската среда. Пречиствателите на въздух се вписват като естествено продължение на сушилните, съдомиялните и всички останали електроуреди, създадени да доставят комфорт на домакинствата. Но нашият живот не приключва с дома и семейството, той също е станал част от социална експанзия, която предполага много и разнообразни задължения и развлечения. Потребността от пречистватели на въздух се появява и в офиса, и в спортните зали, в големите търговски обекти, както и в детските градини, в училища

Изключва ли вентилацията на помещенията нуждата от пречистватели на въздух

Вентилацията или обмяната на застоялия въздух с пресен е изключително важна и крие много повече ползи, върху които не се замисляме често. Чистият въздух не само освежава помещението, а и нашия организъм. Освен че намалява риска от респираторни проблеми, оказва и благотворно влияние към самата централна нервна система, като улеснява отпочиването на мозъка, подобрява съня и съответно повишава концентрацията през активната част от денонощието. Допълнително пречиства помещенията от натрупалите се прахови частици, полени, бактерии и вируси, което е още по-съществено за хора с установени алергии или респираторни заболявания. Но достатъчно ли е само да проветряваме дома или офиса си, след като „свежият” въздух навън е с по-високи нива на замърсяване от допустимото. Тук отговорът е ясен – нуждаем се от допълнителен помощник в грижата за здравето си и това са пречиствателите на въздух. Специално създадени да внесат чистотата и свежестта на природата в ежедневието ни, пречиствателите на въздух ефективно отстраняват вредните емисии от градската среда, които ние реално вкарваме чрез вентилацията на помещенията. Като допълнителни ползи се явяват и разграждането на натрупалите се полени и бактерии, както и деактивирането на вируси и йонизацията, благодарение на специалните електростатични филтри и йонизиращи технологии, които пречиствателите на въздух притежават. 

Пречиствателите на въздух - глътка свежест в ежедневието

Пречиствателите на въздух се превръщат чудесен съюзник за всяко едно домакинство и дори неизменен член на семейството, когато в него се появят и децата. При тях нуждата от чист въздух се оказва още по-съществена, поради факта, че те дишат по-учестено и белите им дробове още не са напълно развити. Редовното проветряване и непрестанното чистене не могат да неутрализират напълно натрупалите се прахови частици и бактерии и точно поради тази причина са създадени пречиствателите на въздух, които го филтрират от замърсителите, като успешно разграждат всички полени и акари и минимизират риска от развитието на алергии. Ниските нива на шум правят пречиствателите на въздух почти незабележими и по никакъв начин не нарушават ритъма на ежедневието ни.

                Разбира се, пречиствателите на въздух за дома са първата крачка към по-чист и здравословен живот, но в действително ние прекарваме почти половината част от денонощието си извън него. Децата ни посещават детски градини и училища, където игрите, а съответно и дишането им са още по-интензивни и по този начин те стават още по-уязвими на развитието на респираторни заболявания и алергии. Това налага нуждата от пречистватели на въздух не само вкъщи, а и на местата, където те прекарват своето ежедневие.

 

Мястото на пречиствателите на въздух в ерата на COVID-19   

През последната година станахме не просто свидетели, а и участници в пандемията с COVID-19. Това малко или много преобрази ежедневието ни и въпреки надеждите, които ваксините ни дават, изходът от тази пандемия и връщането към „старото нормално” все още остават като мираж в бъдещето. Чистият въздух се оказва все по-ценен и е дори една от главните противоепидемични мерки. Колкото и ограничения да биват налагани, животът все пак си тече. Не всеки може да си позволи да се самоизолира и да работи от вкъщи. Пречиствателите на въздух се явяват прекрасна възможност да прекарваме времето си в офиса по-спокойни, а защо не и по-продуктивни. Съвременните пречистватели на въздух предлагат йонизираща технология, която насища въздуха с отрицателни йони и повишава неговото качество, доближавайки го до свежия планински въздух, където по естествен начин се образува подобно йонно струпване. Благодарение на пречиствателите на въздух ние прекарваме деня с колегите си защитени от вируси и бактерии. Но животът не се изчерпва само с работа, ние се нуждаем и развлечения, които най-често намираме в спортните зали, заведенията и големите търговски обекти. Това са едни от най-предпочитаните и съответно най-оживените места, а в момент на пандемия дори и считани за най-опасни. Това налага нуждата от ефективни мерки, различни от затварянето им или ограничаването на броя посетители, а именно – пречистватели на въздух. По този начин ние ще можем да продължим своя социален начин на живот, без да се притесняваме за отражението му върху нашето здраве.

Ефективното решение - пречиствали на въздух Daikin

Daikin предлага на потребителите решение чрез пречистватели на въздух, които филтрират въздуха в помещенията, като ефективно разграждат полени и акари, деактивират вируси и отстраняват фините прахови частици чрез специални електростатични HERA филтри. Пречиствателите на въздух Daikin притежават и Flash Streamer йонизираща технология, благодарение на която те насищат въздуха с отрицателни йони, които оказват благотворно влияние върху респираторната, сърдечно-съдовата и централната нервна системи. Пречиствателите на въздух са снабдени и с обезмирисяващи филтри, които напълно абсорбират миризмите в помещението, като по този начин засилват усещането за свежест и са чудесен вариант особено за хора с домашни любимци. Компактният пречиствател на въздух на Daikin MC55W притежава етикет за качество, издаден от фондацията ECARF, която е независима организация, изследваща причините за възникване на алергии. Сертификакът, който този пречиствател на въздух на Daikin има, се издава на базата на лабораторни тестове и научни резултати. Моделът пречиствател на въздух Daikin MCK55W притежава също и функция на овлажняване на въздуха, като по този начин предпазва дихателните пътища и кожата от сухота. За промишлени цели Daikin са създали пречиствател на въздух AstroPure, чиято система комбинира електростатичните HEPA филтри от по-ново поколение с бактерицидна UV-лампа, за да осигури максимална чистота на въздуха според хигиенните изисквания.

                С пречиствателите на въздух Daikin свежестта и чистотата на природата могат да бъдат пренесени както у дома и в офиса, така и в любимите ни места за развлечение. 

Какво поражда нуждата от пречистватели на въздух

Изключва ли вентилацията на помещенията нуждата от пречистватели на въздух 

Пречиствателите на въздух - глътка свежест в ежедневието

Мястото на пречиствателите на въздух в ерата на COVID-19

Ефективното решение - пречиствали на въздух Daikin