Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Климатици Дайкин

Прочети повече за климатици Дайкин

 

Да изберем ли климатик за дома си – климатици Дайкин имат категоричен отговор

Историята на климатици Дайкин е и история на грижата за атмосферата у дома и в природата. Дайкин е водещ световен производител и доставчик на оборудване за отопление, вентилация и климатизация с климатици Дайкин, а фирма ММС е един от първите официални дистрибутори на DAIKIN за България и в частност на климатици Дайкин. В добре разработения и подреден сайт на фирмата можете да намерите отговор и на всичките си принципни въпроси, свързани с климатиците. Основната цел на раздела с Q&A е да даде разбираеми отговори на някои от най-често задаваните въпроси и за климатици Дайкин. Тези отговори са групирани в 5 основни категории, които са свързани със здравето, околната среда, технологиите, поддръжката и монтажа на климатици Дайкин.

климатици Дайкини 1
Kлиматик Дайкин Уруру Сарара

Отговорът на фирма МMС дали да предпочетете климатици за отопление е, че правилното използване на климатици Дайкин може да осигури положително влияние върху  здравето, като създава чиста среда за цялото семейство. Какво означава това? Използването на климатици и в частност на климатици Дайкин води до:

  • намаляване на алергиите: с ефективно климатизиране с климатици Дайкин праховите частици биват премахнати чрез филтрите. Това включва премахване на полени, прах, бактерии и други алергени
  • подобрение на състоянието при респираторни заболявания: използването на климатици Дайкин облекчава състояния на респираторни заболявания
  • намаляване на уморяемостта: климатици Дайкин може да намали умората през деня, тъй като човек се чувства по-удобно на постоянна температура.
  • Намаляване на риска от дехидратация

Климатици Дайкин - лидер с дългогодишен опит и заслужено място от зората на климатизацията по света

Днес ние приемаме климатиците за даденост, но представете  си какво би представлявал животът без тях. Нека се върнем към историята на изобретяването на климатиците, за да се убедим, че климатици Дайкин стоят в началото й.

Твърди се, че всичко започва в Древен Египет, където окачали навлажнена тръстика на прозореца, за да охладят. В VI век император Шуанзонг пък климатизирал зала в двореца си със задвижвано с вода ветрило. През 18 век учени  открили, че изпаряването на силно летливи течности (като алкохол и етер) може да се използва за понижаване на температурата на обекти. През 1820 г. Майкъл Фарадей открива, че компресирането и втечняването на амоняка охлажда въздуха. През 1842 г. лекарят Джон Гори използва компресорна технология за създаване на лед, който използва за охлаждане на въздуха при своите пациенти. Създаването на съвременната климатична система, поддържана с електроенергия, се отдава на американския изобретател Уилис Х. Кариер, който през 1902 извежда въздуха от помещението през охладени (пълни с вода) тръбички. През 1906 Стюарт Крамер пък създава климатична инсталация, която комбинира охлаждането на въздуха с ползването на вентилатор. Той дава и името на процеса - air conditioning. През 1928 започва да се ползва фреонът, а през 1931 Шерман и Шулц изобретяват портативен климатик, които се поставя на прозореца.

Компанията, която днес ни е известна с климатици Дайкин (име което тя получава през 1963), е основана още през 1924 г. По това време произвежда тръби за радиаторите на самолетите. През 30-те години основното направление обаче става производството на хладилната техника и вентилацията, а още през 1936 пускат първата установка за климатизиране на въздуха във влаковете. През 1951 днешната фирма Дайкин създава първите японски климатици Дайкин, който добиват светаквична популярност.

Инверторни климатици Дайкин

климатици Дайкини 3
климатици Дайкини - Качество и комфорт

На български наричаме „климатици“ (в англ. -  air conditioner) апарати или системи за климатизация. Климатизацията е процесът на охлаждане и намаляване на влажността на въздуха в затворена среда. Климатиците често използват вентилатор, за да разпределят охладения или затоплен въздух в помещението. В самото начало те са били приемани за луксозна стока, но благодарение на производители като производителите на климатици Дайкин те стават абсолютно задължителен стандарт.

Това удобство обаче създава и някои проблеми. В световен мащаб настоящата климатизация представлява 1/5 от потреблението на енергия. Изследване на потреблението в Америка показва, че там делът на изразходваната за климатизация енергия е 48 % о общото потребление.

Как климатици Дайкин отговарят на това предизвикателство? Производителят на климатици Дайкин не случайно се гордее, че е удостоен със зелено сърце – на проблемите, които повишеното потребление на електроенергия повдига, той отговаря с внедряване на две нови технологии при климатици Дайкин.

Едната иновация е инверторният компресор на климатици Дайкин. При обикновените климатици компресорът работи при постоянни обороти, а при инверторното управление, се използват устройства, които контролират напрежението, тока и честота и при период на покой. В сравнение с по-старите системи, използващи компресори, които непрекъснато се включват и изключват, инверторният компресор на климатици Дайкин консумира между 30 % и  50 % по-малко електроенергия.

Климатици Дайкин – първите климатици в Европа с нов хладилен агент R32

Климатици Дайкин Ururu Sarara FTXZ-N са друга иновация при климатици Дайкин, която е в полза на опазването на природата. Климатици Дайкин Ururu Sarara са с единствена по рода си климатична система с възможност за охлаждане, отопление, овлажняване, изсушаване, вентилация с пресен въздух. Климатици Дайкин Ururu Sarara са първият климатик в Европа с нов екологично чист хладилен агент R32. Според наредбите на ЕС климатиците, съдържащи фреон R22, са забранени за продажба в Европа заради нанасяните щети на озоновия слой. Разрешени са фреони R410 и R32. Климатици Дайкин използват R32. Климатици Дайкин Ururu Sarara FTXZ-N също така притежават опцията интелигентно око за 3 зони: с тази функция, въздушният поток се изпраща в зона, различна от тази, в която в момента се намира човекът.

Фирма МMС – решение при монтаж и поддръжка на климатици Дайкин

климатици Дайкини 2
климатици Дайкини - Купете от нас

ММС е официален вносител на японски климатици Дайкин от години. Екипът на МMС с офиси във Варна, София, Бургас, Пловдив, Русе е естественият Ви избор при решение да инсталирате климатици Дайкин. Продуктите, които МMС предлага, са в две категори:

  • за дома: стенни климатици Дайкин, подово-стенни климатици Дайкин, климатици Дайкин със скрит монтаж, мултисплит системи
  • за търговски сгради: таванни климатици Дайкин за скрит монтаж, таванни климатици Дайкин за открит монтаж, стенни климатици Дайкин и колони, системи за управление.

За своите клиенти МMС предлага услугите: оглед, доставка, монтаж, 5 години удължена гаранция, сервиз, онлайн консултации, виртуална разходка.

Климатици Дайкин и МMС са партньорът Ви за изграждане на една спокойна атмосфера.

Да изберем ли климатик за дома си – климатици Дайкин имат категоричен отговор

Климатици Дайкин - лидер с дългогодишен опит и заслужено място от зората на климатизацията по света

Инверторни климатици Дайкин

Климатици Дайкин – първите климатици в Европа с нов хладилен агент R32

Фирма МMС – решение при монтаж и поддръжка на климатици Дайкин

дайкин варна фреон