Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Подово стенни климатици

Виж повече

С подово отопление от МMС гарантирано се грижите за здравето си

 

Вие как бихте обрисували една уютна зимна картина у дома. Сигурно вече си представяте топли чорапи, меко одеяло и светла стая. Това търсят за вас и системите за подово отопление – те ви дават добра атмосфера – без течение и без прах като ползват метод на отопление познат от векове. С една дума принципът на препоръчителното подово отопление е следният – системите за подово отопление разчитат на топлоотдаването. Това означава, че осигуряват стопляне на въздуха в помещението, затопляйки най-големите повърхности в дома – под, таван, стена.  Ако търсите качествен съветник и изпълнител на подово отопление, доверете се на дългогодишния опит на фирма МMС

 

Подово отопление – един модерен лукс с дълговечна история

 

Решението за зимата, откакто свят светува, било едно: да се затопли въздухът около хората или да се затопли предмет, които може да предаде топлината си на хората и на въздуха. Във всеки случай това са методи, разчитащи на огъня, водата и слънцето. Тези методи са предшественици на днешното подово отопление и парното. В древността се ползвал самият огън и затоплените камъни. Системата за подово отопление в Древен Рим, позната с името хипокауст, разчитала на лабиринт от глинени тръбички в пода и стените на помещенията (дворци и обществени бани), по които преминавал загрят въздух. По-късно същият метод ползват хамамите на Отоманската империя и дворци в Испания. В редица наши възрожденски къщи и къщи от началото на 20ти век пък е приложен част от принципа на стенно и подово отопление, като освен на огнището в кухнята се е разчитало и на затоплянето на коминно тяло от това огнище, което отдава топлината в другата стая. В замъците пък нещата стояли малко по-опушено и никога не им е хрумвало за подово отопление. Каменните стени се стопляли с огнище в центъра на едната зала, а за извеждане  на дима се разчитало на дупки в тавана.

 

Запазване на енергията в човешкото тяло и избор на подово отопление при подпомагане на изпълнението на тази естествена задача

 

Човешкото тяло получава и разходва енергия. Задачата на тялото е да запази тази енергията и да я разходва „умно“. Именно за поддържането на постоянна температура на тялото обаче е жизненоважно и ето защо основна част от енергията, която човек ползва, отива за поддържане на тази оптимална температура. Да, така е – тъй ценната енергия се разходва за движение на мускулите, за функциониране на мозъка, за нарастване и за запазване на температурата. Влечугите разчитат на средата, за да контролират температурата. Топлоотдаването на човешките тела се извършва основно по три механизма: излъчване, изпаряване, конвекция. Сега разбирате защо осигуряването на неизсушаващата въздуха система за подово отопление помага. В този смисъл - защо точно подово отопление? Топлинният комфорт за един човек се определя от това: каква дейност извършва той, с какво е облечен, каква е температурата на въздуха, скоростта на въздуха, влажността на въздуха и температурата на повърхностите. Какво по-добро от това външната среда и използването на подово отопление да подпомогне тези естествени механизми.

 

Видове подово отопление

 

Има три основни вида стенно и подово отопление: въздушно подово отопление, водно подово отопление и електрическо подово отопление. Електрическото подово отопление обикновено е от кабелни нагреватели или ленти, прикрепени към натъкана мрежеста рогозка. Електрическото подово отопление е по-евтино за инсталиране и не е обвързано с преструктуриране на пода и дома като водното подово отопление, но то е малко по-скъпо в дългосрочен план.

 

Водните системи за подово отопление използват затоплена вода основно от централно отопление или от термопомпи, и различни видове котли. Водата циркулира в тръби, които са положени в пода, преди да се инсталира крайната подова настилка. Водното подово отопление намалява разходите за загряване на водата, тъй като е необходима много по-ниска температура. Водата затопля пода до около 30 градуса, при което температурата на въздуха в помещението достига 18 – 22 градуса.

 

Въздушното подово отопление не се ползва в частни домове, тъй като въздухът не може да задържи дълго топлината си.

 

Системите за подово отопление REHAU, избрани от фирма ММС, предпочитани от строителни предприемачи и частни домакинства

 

Строителите предпочитат да заложат в проекта си подово отопление Начинът на монтаж на революционното подово отопление, което може да ползва  мокри и сухи технологии на изпълнение, го прави подходящо за ново строителство, за стари сгради с културно-историческа стойност. Освен това системите за подово отопление REHAU са приложими във всеки тип помещение – баня, коридор, дневна, спалня, детска. Предимствата при монтаж с REHAU подово отопление/охлаждане са: лесно и бързо полагане, висока гъвкавост на полагането, комбинирана топло и шумоизолация, сигурно фиксиране на тръбата.

 

Когато избирате да използвате подово отопление за дома си, е добре да знаете на какво залагат REHAU: на това, че покриват голяма площ и отлично разпределят топлината. Независимо дали отоплителната система ще се монтира на пода, тавана или стената, тя не заема обема на стаята и фактически ни оставя място за вещите, за мебелите, за любимите ни кътове, за танци и за игри на пода.

 

Лъчисто отопление и лъчисто охлаждане за топлинен комфорт с подово отопление/охлаждане REHAU – няколко технически детайла

 

Лъчистите системи за подово отопление отопляват на базата на по-ниски температури на повърхността. За разлика от статичните системи за отопление, тук се създава равновесие на излъчването между човека и околната повърхност на помещението.

 

Ето ги петте причини категорично да изберете подово отопление:

 

Подово отопление и икономия на енергия: благодарение на високия процент лъчиста енергия усещането за комфорт при затопляне настъпва още при значително по-ниска температура на въздуха в помещението. Това дава възможност за годишна икономия на енергия от 6 % до 12 %.

 

Подово отопление щади околната среда: благодарение на по-високата отоплителна мощност дори при по-ниски температури на входящия поток системата за подово отопление може да се комбинира идеално с газови котли, термопомпи или слънчеви колектори.

 

Подово отопление е подходяща за хора с алергии: поради ниския дял на конвекцията при системата за подово отопление REHAU се предизвиква минимална циркулация на стайния въздух. Това щади дихателните пътища не само на хората с алергии.

 

Безопасното подово отопление намалява опасността от наранявания, напр. в детски градини, училища, болници или домове за възрастни хора.

 

Системите за подово отопление са енергийноефективни: благодарение на ниската температура на водата, използвана в системата за отопление, пестите енергия всеки месец.

 

Когато Ви трябва партньор при изпълнението на категорично здравословното решение за вашия дом – използване на подово отопление, то търсете фирмс МMС на телефон на национален тел. номер 0 700 20 290 и на сайта www.mmc.bg

 

 

 

Подово отопление – един модерен лукс с дълговечна история

Запазване на енергията в човешкото тяло и избор на подово отопление при подпомагане на изпълнението на тази естествена задача

Видове подово отопление

Системите за подово отопление REHAU, избрани от фирма ММС, предпочитани от строителни предприемачи и частни домакинства

Лъчисто отопление и лъчисто охлаждане за топлинен комфорт с подово отопление/охлаждане REHAU – няколко технически детайла