Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

VRV климатични системи - комфорт във всяко помещение

Полезно

В миналото климатичните системи не можели да се изключат, докато последния човек не напусне сградата. Хиляди празни стаи били отоплявани или охлаждани напразно. С изобретяването на VRV климатичните системи на Daikin настъпва нова ера в стандартите на климатиците. Daikin разработва VRV климатичните системи, първите мултисплит системи за търговски сгради. Смятало се е, че осъществяването на индивидуален контрол във всяко помещение е голямо предизвикателство, до идването на VRV системите. Това епохално развитие драстично променя стандартите за климатични системи за търговските сгради. С климатизирането  само на заетите сгради, VRV осигурява едновременно енергоспестяване и комфорт. С използването на конвертор, който оперира с точен температурен контрол и ефективност, VRV климатичните системи пестят електроенергия и създават дори по-добра климатична среда.

През 1999 Daikin разработва VRV климатична система, която може да бъде инсталирана, само като се заместят вътрешни и външни тела и като се използват съществуващите охладителни тръби. Това развитие намалява времето за инсталация и минимизира влиянието върху бизнесите, които често работят 24 часа в денонощието.

През 1999 Дайкин въвежда VRV климатичните системи в места, където външните температури стигат до 50 C като Средния изток.

През 2007 година Дайкин разработва изключително ефективни помпи вид VRV климатични системи за места, където температурите достигат -25 C. Daikin разспространява VRV до изключително студени региони, където отоплението чрез горене преобладавало.

В резултат на многостранното преследване на "повече комфорт", Daikin е позволил управлението на влажността от системата VRV с DESICA, десикант на термопомпата.


 

Предимствата на VRV климатичната система Дайкин:

 

Спестява електроенергия

Прецизният индивидуален контрол и индивидуалната технология минимизират консумацията на електроенергия, за да доставят оптимално пестене на енергия.

- Индивидуален контрол

VRV системите позволяват индивидуални настройки на климатиците за всяка зона, за да осигурят най-комфортната среда.

- Адаптивен дизайн

Модулен дизайн за външните тела и широк избор от вътрешни тела осигуряват дизайн на системата, който най-добре си подхожда със средата, където са инсталирани.

- Гъвкавo оформление

В допълнение към максималното свързване на 64 вътрешни единици към 1 външна единица, възможността за дълги тръби за различни нива позволява гъвкаво оформление.

 

Относно VRV

Когато Дайкин въвежда VRV климатичните системи през 1982 година, тя предостави първата възможност за регулиране на потока от различни охлаждащи агенти. Технологията циркулира само с минималния контрол на необходим охлаждащ агент и позволява индивидуален климатичен контрол на различните климатични зони. Името VRV идва от технологията, която се нарича променлив обем на хладилния агент и е търговска марка на компанията Дайкин.