Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

MMC, Daikin и грижа за околната среда - част 1

Полезно

Грижата за околната среда е сред един от основните приоритети за цялостната дейност на MMC и Дайкин. Във всеки етап от производствения цикъл, до монтажа, експлоатацията и сервиза, се внедрват и функционират технологии и процеси, които максимално да намалят вредното влияние върху околната среда. ММС е сертифицирана по ISO за опазване на околната среда, като рециклира всички отпадъци от дейността си.

Основен партньор на Daikin у нас е MMC. Фирмата е създадена през 1990 г., а от 2002 г. се занимава с предлагане, консултации, монтаж, поддръжка на богата продуктова гама климатична техника. Нейни клиенти са кино Арена, Deichmann, DM, Rappongi, HVD hotels, Complex Harmony и двореца Евксиноград. MMC предлага качествени консултации, монтаж, поддръжка на климатична техника. Разполага със собствени складови бази и офиси.

Като представител на световната корпорация Дайкин, ММС може да предложи на българския пазар последните иновации в областта на климатичната техника и техниките за охлаждане. Грижата за околната среда е сред основните приоритети на Дайкин и MMC, а мисията на Дайкин е да се наложи кало лидер в производството на климатична техника, като в същото време въвежда технологии, които се грижат за намаляване на замърсяването на околната среда.

В този и в следващите материали от поредицата “MMC, Дайкин и грижата за околната среда”  ще разгледаме какви мерки предприема Дайкин, за да се грижи за опазване на околната среда.

Първата мярка е политиката за нулеви отпадъци. Daikin се стреми в максимална степен да рециклира материалите, използвани в производството и крайните продукти от дейността си. Например, утайката, извлечена от предварително почистените води, се използва при производството на цимент. Голяма част от продуктите й могат да бъдат рециклирани и използвани отново. Компанията притежава сертификат по ISO 14001 за опазване на околната среда.

Втората мярка е създаване на план за действие, който да въплъщава цялостната философия и политика на компанията за устойчиво развитие на бизнеса, подчинено на мисията за опазване на околната среда. Планът за действие 2020 включва стъпки и конкретни цели, чрез който Дайкин се стреми да намалим вредното влияние върху околната среда по веригата чрез предлагане на продукти и услуги, които да имат минимално вредно въздействие. Тъй като ключовото перо в производството са климатиците, които отделят особено голямо количество въглероден диоксид по време на жизнения си цикъл, Дайкин се фокусира върху това да произвежда и разпространява високоефективни климатици, които излъчват ниски нива на хладилни агенти. Целта на компанията е да намали вредните емисии на газове с 60 милиона тона до 2020 година, като според изчисленията Дайкин е успяла да намали вредните емисии на въглероден диоксид с 45 милиона тона през 2016 година.

В следващия материал ще говорим за това какви други мерки предприема компанията Дайкин за опазване на околната среда.