Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

MMC, Daikin и грижата за околната среда - част 3

Полезно

В предишният материал разгледахме мерките, които предприема компанията за опазване на околната среда и по специално за VRV сплит системите. Daikin и MMC като негов представител в частност предлагат мулти сплит и супер мулти сплит системи, които осигуряват чудестно представяне, енергийна ефективност и  комфорт и са подходящи за всякакви вътрешни пространства и видове сгради. Продуктовата линия климатична техника на Daikin осигурява по-ниски разходи и грижа за околната среда.

Предимствата на мулти сплит системите са, че осигуряват климатизация във всяка сграда посредством използването на едно външно тяло тип “мулти”, за което се свързват вътрешни тела. В същото време има възможност за богат избор от различни типове вътрешни тела според потребностите. С оптималната комбинация на външно и вътрешни тела са получава идеалният климат в помещенията.

Продължаваме разговорът за климатичните сплит системи и по специално за технологията VRT, позната още като технология за променлива температура на хладилния агент. Основното й предимство е, че увеличава сезонната ефективност с до 28% в сравнение с други решения като автоматично регулира температурата на хладилния агент спрямо натоварването за оптимален комфорт на потребителите. Самопочистващите се филтри увеличават икономиите с до 50% в сравнение със стандартните касети и таванни тела за скрит монтаж, а иновативната система за регенериране на топлина използва още по-ефективно енергията за комфортно отопление и охлаждане и за производство на гореща вода. Резултатът е предотвратяване на студените течения с по-високи температури на подавания въздушен поток, за да се гарантира удовлетворение и комфорт за потребителите.

Ще разгледаме BREEAM - водещият метод за оценка на устойчивостта на архитекурни, инфраструктурни проекти и сгради и ще разберем как Дайкин допринася във внедряването на водещите методи за проектиране и оценка за устойчиви сгради, като BREEAM. Устойчивостта на сградата се постига чрез прецизно многозоново управление, което позволява да се контролират поотделно различни етажи и помещения, за да се намали общото потребление на енергия. Пример е холандския бизнес център PHI, който благодарение на прилагането от Daikin на енергийно-ефективни технологии, като VRV с водно охлаждане и регенериране на топлината, спомага за намаляване на енергийното потребление с 65%.

В следващия материал ще разгледаме приноса на Дайкин в проектирането на нисковъглеродни сгради и други зелени инициативи на компанията.