Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

MMC, Daikin и грижата за околната среда - част 2

Полезно

В предишния материал говорихме за цялостната политика на Дайкин за опазване на околната среда чрез политика за нулеви отпадъци и Планът за действие 2020, с който се поставят цели за намаляване на вредните емисии на въглероден диоксид. Ще разгледаме какви други мерки предприема Дайкин, за да следва политиката си за опазване на околната среда и чистотата на въздуха.

Една от иновациите на Дайкин е изобретините от компанията VRV системи за охлаждане, за които компанията  е иноватор на пазара на сплит системите. Системите Daikin VRV водят до намаляване на потреблението на електроенергия чрез оптимизиране на сезонната ефективност с ефективни вътрешни и външни тела.

По време на различните сезони климатиците оперират при различни условия. Те оперират на пълен капацитет само през най-горещите дни на лятото и на зимата, а през останалото време работят на по-малък капацитет, когато има малка разлика между вътрешната и външната температура. Иновативните технологии и интелигентни системи за управление на потреблението дават възможност за по-голяма енергийна ефективност на VRV сплит системите. За да се намали разхода на електричество, е важно да се постигне висока ефективност по време на периоди на ниско потребление. Мултисплит системите климатици за търговските сгради поддържат приятна среда, като в същото време намаляват разхода на електроенергия до 21% в сравнение с предишни продукти. Това се постига с нов скрол компресор, който значително намалява разхода на електроенергия с около  21 % в сравнение с предишни продукти и с нова контрол технология, която автоматично контролира температурата на охлаждане по време на нагряване и охлаждане.

С производството и внедряването на VRV сплит климатични системи компанията Дайкин, като производител на енергопотребяващи продукти, се съобразява и отговаря на Директивата за екодизайн на Европейския съюз, която дефинира устойчивото производство на продуктите. Целта на директивата е да отговори на проблемите по опазване на околната среда, а именно намаляването на консумацията на електроенергия. Директивата въвежда мерки за въвеждане на конкретни характеристики на производство на продукти, консумиращи електроенергия с цел постигане на по-голяма ефективност и намаляване на замърсяването на околната среда. През 2015 година компанията Дайкин е наградена с наградата на Центъра за енергийна ефективност за отлична техника за енергийна ефективност.  

В следващият материал ще продължим да разглеждаме мерките, които компанията Дайкин предприема, за да допринесе за опазване на околната среда.