Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

MMC, Дайкин и грижата за околната среда - част 5

Полезно

Цялостната политика на Daikin е да постига опазване на околната среда и разрастване на бизнеса. Проблемите по опазване на околната среда като климатичните промени са ключов приоритет за производител на световно ниво като Дайкин. Освен това климатиците, които са  основно поле за изява за бизнеса на Дайкин, консумират голямо количество електроенергия по време на работата си и хидрофлоурокарбоните, използвани в охладителните системи, допринасят за промените в климата. Компанията се стреми да намали емисиите на вредни газове по цялата производствена верига, да развие продукти и услуги, да допринесе за намаляване на вредното влияние върху околната среда, като постигне устойчиво развитие както за Дайкин, така и за планетата. Фирмата се стреми да интегрира инициативи по опазване на околната среда в корпоративния мениджмънт, тъй като те биха довели до по-голямо разрастване на бизнеса, по-добро представяне на фирмата и по-добро и до по-голямо доверие от страна на трети страни.

Символът на политиката на Дайкин за опазване на околната среда  е зелено сърце, което символизира решимостта на всеки служител на компанията да мисли зелено и да се грижи за околната среда.

Ще продължим да разглеждаме новите технологии и методи, които допринасят за опазването на околната среда и намаляват замърсяването.

Новият метод на Daikin с името FIVE STAR ZEAS за движение на въздуха дава с 15 % по-голяма енергийна ефективност. За да разработи този нов метод на движение на въздуха, Дайкин напълно преосмисля начина за затопляне на традиционните таванни климатици, които издухват въздуха надолу, и вместо това създава технологията FIVE STAR ZEAS, която разпръсква въздуха в хоризонтална посока. Този хоризонтален поток на въздуха бързо се разпростира по целия под, като предотвратява навлизането на студен въздух от стените и прозорците и пази краката топли. Освен това намалява непостоянните температури в стаята, като повишава енергийната ефективност  на новата климатична технология FIVE STAR ZEAS с около 15%.

Друг пример за енергийноефективна технология на Дайкин е инверторната технология за климатична техника. Тя може значително да намали консумацията на електроенергия. Инверторите са устройства за честотно преобразуване, които контролират напрежение, ток и честота. Те много точно контролират мотора, сърцето на климатика. Освен това, с модифицираните конвенционални мотори и топлообменници, инвенторните климатици използват с около 58 % по-малко електроенергия в сравнение с без инверторните модели. Компанията Дайкин и MMC като нейн представител се стремят да разпространяват използването на климатична техника така, че потребителите да използват по-малко електроенергия и оттам и емисията на CO2 да паднат.

 

В следващият материал ще засегнем въпроса за извличането и разрушаването на флуоровъглеводородите от климатиците, което има пряко отношение към намаляване на вредното въздействие върху околната среда по време на целия жизнен цикъл.