Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

3 положителни качества на климатика: Част I

Полезно

Какво означава климатикът? Комфорт, целогодишно. Както всичко на този свят обаче, климатиците имат и своите почитатели, и аудитория, която не ги одобрява поради една или друга причина. Ето обаче три неща, които и неверниците не могат да отрекат:

 

1. Климатикът е единственият уред на пазара, който съвместява функциите отопление и климатизация. Отличните модели последно поколение, като тези на Daikin, имат изключително ниски нива на шум - дори са практически безшумни. Консумацията им на енергия пък е определено най-ниска в сравнение с другите уреди за отопление на ток. Едно натискане на бутона - и идеалната температура е постигната независимо от сезона.

 

Наличието на климатик означава наличие на комфорт. Представете си, как влизате в помещение без климатик лятото - да, сауната е подходящо сравнение. Сега пък си облечете палтото в офиса, защото е зима, а помещението, в което труд полагате с трима колеги се отоплява с малка вентилаторна печка. Да, никак не е приятно да делиш работно място с пингвини и да работиш с ушанка. Спасението от дискомфорта и най-прекият път към перфектната всесезонна температура, е климатикът.

 

Еднократното вложение, което правите при закупуването му, много бързо се възвръща във вид на снижени сметки за електричество и отново да повторим – максимизиран комфорт на живот, на изключително разумна цена.

 

2. Климатикът може да ви спаси живота - буквално. Нали си спомняте ситуацията по-горе, в която влизате в пика на лятото в неклиматизиран офис, примерно в Пловдив? Жегата ви залива на тежки талази. А човешкото тяло не е направено да функционира в подобни условия. Поне на нашия континент, ако имате сърдечно-съдови проблеми, климатикът е вашият най-добър приятел лятото. Не е нужно да ви докара арктически студ през топлите месеци. Но 20-те градуса, които може да ви осигури, са най-доброто за вас. Всяко лято лекарите съветват хората с високо кръвно и сходни здравословни проблеми да вървят по сянката и да не излизат в жегите. За жалост, последствията от пренебрегването на тази лекарска препоръка води до неприятни и дори фатални инциденти. Затова – лятото на хладно – а хладът в одма идва с климатика. Направете си кана лимонада с мента, разхождайте се рано сутрин и по-късно вечер. Оптималната среда за вас дава климатикът-чудо от страната на изгряващото слънце - Daikin. 

 

Очаквайте: 3 положителни качества на климатика: Част II