Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

10 неща задължителни за съвременния комфортен офис: Част 7

Полезно

Време е за наистина финала, на картината на идеалния офис, която рисуваме. В предходните материали, „10 неща задължителни за съвременния комфортен офис, представихме щрихи от него: компютъра и периферията, като неотменни помощници; удобните офис мебели; канцеларските пособия – телбод, перфоратор, кантонерки, моливници и органайзери; кафемашината; слушалките и флаш паметта; класьорите и пластмасовите джобове за документи; живите растения. Последно, отделихме съществено внимание на съвременния уред, който ни глези с комфортен микроклимат целогодишно – климатика. Стигнахме до съгласие, че и най-добре позиционирания, осигурен и обзаведен офис, носи потенциала да се превърне в малък ад, ако не е климатизиран с високоефективни уреди. Най-качествен принос в това отношение, имат климатиците на световни брандове като Daikin – които са освен умни и връх в последните технологии, и с високи естетически показатели и изключително ниски нива на шум. Важно е и за климатиците да се грижи сериозна фирма с традиции, като ММС, която е официален партньор на Daikin от 2002 г.

Остана една финална според нас необходимост, за идеалния офис:

10. Стаята за игри и почивка – Това е помещението, в което служителите отиват за глътка свеж въздух, когато „прегреят“. Тук има удобни места за сядане, които предполагат уют. Дали това ще са фотьойли-барбарони или пък стилен диван или кресла, е без значение. Често, тук има телевизор. Защо не и гейминг конзола? Ако офисът ви няма отделно обособена кухня, вероятно и кафемашината и диспенсъра за вода са тук. Възможностите са безкрайни. В стаята за игра може да има настолни игри – или шах, които да подтикнат служителите ви да мислят задълбочено и да предвиждат ходовете на противника. Може пък да има джаги – за любителите на най-популярния спорт в света. Защо не билярд или пък маса за тенис? Границата е въображението. Често, в стаите за игра и почивка се правят неформални оперативки – вместо в стандартната конферентна зала.

Какво забравихме да споменем ли? В идеалния офис, със сигурност има картини. Цветовете, носят символика, успокояваща и стимулираща ума. Те са и в стените – които са всичко друго, но не и безлични. Идеалният офис, носи елегантен баланс – между уютна, донякъде опитомена среда и работно пространство. Тук мястото заемат не само чисто работните помещения и пособия, но и тези за почивка. Защото, да си го кажем пак – доволните служители, са обгрижените служители и точната стъпка в тази посока е постигането на добро работно пространство. А защо не и повишение на заплатата и социалните придобивки, за ценните кадри, на които държите?