Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

10 неща задължителни за съвременния комфортен офис: Част 6

Полезно

Време е за финалните щрихи на перфектния офис. Точно за него си говорим, в тази поредица от вече шест материала. Той е мястото, където ще се трудите – но в подобрени условия, които имат за цел да се чувствате добре – уютно и комфортно. Разбира се, очаква се последиците от вашето добруване, да се върнат обратно в офиса, във вид на повишена работоспособност. Умните работодатели от векове насам инвестират в тази посока, за да задържат своите доказани кадри. Редица изследвания доказват, че най-важният фактор за повишената работоспособност и комфорт на служителите, са не парите – не че те не са важни – а именно спокойствието и атмосферата. Задължителна част от нея е комфортния годишен микроклимат, осигурен от световните високоефективни климатици Daikin.

Вече дадохме доста конкретни идеи в тази посока в предходните материали „10 неща задължителни за съвременния комфортен офис“ – от техническото обезпечаване, до живите растения и кафемашината и ергономичния стол. Разбира се, както вече споменахме, над всички е климатикът. Какво значение има, колко орхидеи има в офиса и дали фирмата осигурява регулярни седмични масажи, ако условията в помещенията през лятото, са като в Сахара, а през зимата – като в Сибир? Съществена, неизменна, изключително важна за добруването на служителите, е климатичната среда в офиса. Идеалните градуси ли? Различните хора имат различни предпочитания. Да кажем, че около 21-22 са общоприетото „добре“. Идеалният микроклимат осигурява:

9. Климатикът – Това е универсалният уред, който се грижи за вашия комфорт през всички сезони. Независимо дали у дома, в офиса, в търговския център, дори в колата – климатикът е незаменима придобивка, без която не можем. Той ни носи хлад през горещите летни дни и топлина зимата. Забравете за старите шумни и неестетични уреди! Съвременните климатици, дело на доказани фирми в световен мащаб като Daikin, са безшумни и красиви. Те се вписват във всеки интериор и не нарушават спокойствието ви с високи децибели при работа. Разбира се, важно е да консултирате закупуването на подобен уред с доказана на пазара фирма, която познава спецификациите на цялата гама продукти на производител като Daikin. Класните фирми – партньори и представители, имат висококвалифициран персонал, който регулярно обучават и нужното ноу-хау – за да ви помогнат да подберете най-подходящата за вашите нужди разновидност климатик. Те освен това, ще го монтират професионално, без да „си оставят ръцете“ и ще го поддържат. Daikin отговаря и на изискванията на европейското законодателство за използване на еко фреон, максимално щадящ за околната среда.

Точно такъв висококласен представител на световния бранд, е ММС. Компанията е с доказани традиции и е основен партньор на Дайкин в България от 2002г. Освен стандартните обучения, фирмата – иноватор организира и пролетни и есенни форуми, на които съвместно с гостуващи лектори от централата на Дайкин оповестяват на фирми-контрагенти новостите в портфолиото на световния бранд.

Мислите, че този финален щрих към идеалния офис е последен? Не. Чака ви: „10 неща задължителни за съвременния комфортен офис: Част 7“, където ще поставим финала със стаята за почивка и игри в офиса.