Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

10 неща задължителни за съвременния комфортен офис: Част 1

Полезно

Работното място, често е наш втори дом. Искаме или не, там прекарваме повече време, отколкото със семейството си у дома. Ако сте от хората, които имат късмет да имат добър и умен работодател, които знае, колко е важно, да се инвестира в хората, то със сигурност, във вашия офис има набор задължителни технологии и умни джаджи – както и подходяща температура, осигурена от качествена климатична техника като Daikin. Списъкът, които следва, не претендира за изчерпателност, но пък очертава една добра картина на комфортния офис.

Изключително важни компоненти от всяко функционално работно място са не просто технологиите и умни канцеларски пособия, с които работите. Тук се включват дори удобните бюра и столове, кафемашината и дори вече споменатият главен виновник за комфорта ни лете и зиме - климатика, за предпочитане от лидер в областта на климатичната техника като Daikin. Ето и нашата идея, за функционалностите, задължителни за всяко работно пространство:

1. Компютър - гледали ли сте "Игра на кодове" с Бенедикт Къмбърбач? Филмът, разказващ историята на гениалния Алън Тюринг, спомогнал за края на втората световна война, дава добра идея за вида на един от първите компютри в света. Иначе, със сигурност сте чували за Джон Атанасов - и как компютърът е "наше" изобретение.

Реално, днес границите на умните машини се размиват. Никой не знае къде ще ни отведат. Огромни корпорации, водени от гениални иноватори, водят компютрите напред в бъдещето - а с тях и нас. Сред тях са големият Стив Джобс, който ни напусна през 2011г., Бил Гейтс, Марк Цукърбърг...

Всеки разумен компютър, с времето започва да прегрява и цикли. На помощ, както на човека и тук са различни системи за охлаждане и климатизиране на машината.

Представете си, че нямате компютър. Всичко, трябва да вършите на ръка, с листи, писалка и купища умения. Картинката не изглежда добре, нали?

2. Принтер, скенер, копир - най-лесният начин да умножите даден документ или пък да го трансформирате в дигитален вариант, с който да работите на компютъра. Да, както и да имате нещо на хартия, доскоро видимо само на монитора.

Знаете ли, че пра-пра-прадядото на съвременния принтер, е механично задвижван апарат? Създаден е през далечния 19 век, от Чарлз Бабидж.

Днес, все по-разпространени са и 3D принтерите. Те намират приложение и в напълно нови направления - като строежа на сгради, мостове и различни други конструкции и апарати. Верен помощник са, във финалните щрихи на прочутата "Саграда Фамилия" - могъщото творение на Гауди в Барселона.

Разговорът ни за полезните джаджи, задължителни за всеки офис, продължава в: „10 неща задължителни за съвременния комфортен офис: Част 2.“ Предстои да си поговорим за важността на ергономичния стол, климатика Daikin и дори за кафемашината!