Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Четири ползи за здравето, които предлага климатика

Полезно

Климатиците са незаменяем помощник за оцеляване в горещите летни дни и могат да предложат на хората редици ползи за здравето. Правилното използване на климатика може да осигурява положително влияние на здравето, като създава чиста и здравословна среда за цялото семейство.

Намалени алергии:

За всеки, който е страдал от алергии, климатизирането на помещенията през всички сезони може да предложи голямо облекчение.  Много хора са наясно със замърсяването навън, но не си дават сметка за високите нива на замърсяване във техните домове. С ефективно климатизиране праховите частици биват премахнати чрез филтрите. Това включва полени, прах, бактерии и други алергени. По този начин въздухът ще стане по-чист и ще се премахнат причинителите на алергични реакции.

Подобрения на респираторни заболявания:

Друга ползва на климатика е, че облекчава състояния на респираторни заболявания благодарение на пречистването на въздуха. Хора, които страдат от асма, бронхит и други белодробни състояния ще установят, че страдат от по-малко атаки, които са по-леки, когато въздухът е правилно пречистен. След като филтрите могат да премахват бактериите във въздуха целогодишно, могат да намаляват риска от настинки, грип и други болести по време на студените месеци.

Намалена уморяемост:

Всеки, който е преживявал без климатик в горещите летни дни знае колко е трудно да се спи нощем без прохладен въздух. Също така климатика може да намали умората през деня, тъй като човек се чувства по-удобно на постоянна температура. Това помага на човек да избере оптималната температура, при която се чувства най-добре и му помага да бъде по-продуктивен, както и да се радва на почивката си.

Намален риск от дехидратация:

Дехидратацията може да носи големи рискове в горещите летни месеци. Но с правилната климатизация се намалява риска от обезводняване. Това се дължи на факта, че с по-ниските температури ще губите по-малко пот чрез обезводняване. Слабата дехидратация се свързва със симптоми като главоболия, липса на концентрация, умора и храносмилателни проблеми. По-сериозните симптоми на дехидратация включват шок, гърч и други усложнения, затова е важно да поддържате правилните нива на хидратация през цялата година. Дехидратацията може да засегне всеки, но бебетата, децата и възрастните са под особен риск, така че климатизацията е особенно важна, за да осигурите здравословна среда за цялото семейство.

Ако искате да научите повече за ползите от климатиците, може да се обърнете към служителите на MMC. Фирма MMC е специализирана в продажба и монтаж на климатици Daikin и предлага пълна и безусловна гаранция и качествено сервизно обслужване. Фирмата може да предложи специално решение за вашите конкретни нужди. MMC с готовност ще отговори на вашите въпроси и ще ви съдейства да откриете системата, която най-добре отговаря на вашите потребности.