Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

ФРЕОН R-32

DAIKIN е първата компания в света, която пусна на пазара термопомпи и климатици, заредени с R-32. Този хладилен агент има няколко предимства за околната среда. Днес искаме да ви разкажем малко повече за това какво представлява Фреонът R-32.

Хладилният агент R-32 е вещество, което играе решаваща роля за поддържане на нашите климатици и хладилници охладени. Това е вид газ, който абсорбира топлината от въздуха, което им позволява да създават комфортна и прохладна среда.

Това, което прави R-32 специален е, че има по-малко въздействие върху околната среда, в сравнение с някои по-стари хладилни агенти. Той е много енергийно ефективен и позволява използването на количество хладилен агент с по-нисък еквивалент на CO2. Има по-нисък потенциал за глобално затопляне, което означава, че допринася по-малко за изменението на климата и съвпада съвършено с целите на новия европейски регламент за флуоросъдържащи парникови газове. Tъй като е чист хладилен агент, R-32 е и по-лесен за рециклиране и повторно използване.

Това е важен аспект, защото се стремим да използваме вещества, които вредят възможно най-малко на околната среда и по-този начин градим едно по-добре бъдеще заедно.

R-32 е известен и със своята енергийна ефективност, което означава, че помага на нашите уреди да консумират по-малко електроенергия, като същевременно осигурява ефективно охлаждане. Това може да има положително въздействие върху нашите битови сметки и да помогне за намаляване на общото ни потребление на енергия.

Използвайки хладилен агент R-32, можем да се насладим на предимствата на ефективното охлаждане, като внимаваме за околната среда. Това е част от продължаващите усилия на Daikin да направи своите уреди по-устойчиви и екологично съобразни.

Съществен елемент от корпоративната философия на Daikin, е стремежа на компанията да бъде лидер в прилагането на практики, съобразени с околната среда като енергийната ефективност и изборът на хладилен агент са основни фактори за това. През 2012 г. в Япония Daikin пусна на пазара първия световно известен климатик и с хладилен агент R-32 и оттогава са инсталирани няколко милиона агрегата климатици. Впоследствие, климаиците с R-32 започнаха да осигуряват комфортна климатизация и в други страни като Австралия, Нова Зеландия, Индия, Тайланд, Виетнам, Филипините, Малайзия и Индонезия. През 2013 г. климатиците с R-32 отбелязаха своя дебют в Европа, като добавиха нови екологични предимства към ненадминатия контрол, който те предлагат на потребителите.

 

© 2024 ММС Инк Всички права запазени