Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Предимствата на таванните климатици

Полезно

Климатиците са станали необходимост в повечето модерни офис сгради, търговски помещения, складове и др. за комфорта на служителите и на посетителите. Някои локации, като компютърните сървърни стаи, изискват охлаждане, за да може оборудването да функционира на оптимални нива. Различните апликации означава, че има много различни модели климатици, от които да се избира, всеки със своите предимства и недостатъци.

Климатиците работят, като взимат вътрешен топъл въздух и го придвижват през охлаждащ елемент, който съдържа охладител. Охлаждащият елемент намалява температурата на въздуха и  премахва влагата, докато топлината, премахната от въздуха, се пренася до кондензатор, типично разположен извън сградата, за да бъде разпръсната. Таванният климатик не е изключение и работи на тези принципи, разликата с другите климатици е как е монтиран.

Таванните климатици

Таванните климатици са монтирани, както името предполага, на тавана. Това е най-ефективно в окачен таван, където има място да се постави тялото. След като студеният въздух потича към пода, окачването на тавана осигурява изключително покритие и в случай, че перките са достатъчно мощни, таванната касета може да покрие достатъчно голяма стая. След като е в тавана, това означава, че климатичните тела не пречат. Тъй като кондензаторът е разположен извън сградата, таванната касета е уникално тиха. Затова, заедно с модерна технология като регулируеми термостати и различни перки, таванните касетки са изключително енергийно ефективни. Също може да бъдат използвани пречистващи филтри, за да филтрират въздуха от замърсители и други вредни частици, което означава, че климатикът може да изпълнява двойна работа и като въздухопречиствател.

Имайки впредвид, че кондензаторът на таванната касета трябва да е разположен извън сградата, тези тела трябва да бъдат професионално инсталирани. Трябва да се прекарат кабели от кондензатора извън сградата до касетата на тавана. Силно се препоръчва да се свържете с експерт преди покупката на тялото, защото ако неправилният дизайн е избран или неправилно инсталиран, оперативните разходи може да са големи. Може да разчитате на служителите на ММC за експертен монтаж.  Таванните касети не са големи, но все пак се нуждаят от място на тавана, където да бъдат инсталирани, така че ако няма окачен таван, тогава таванният климатик може да не е най-доброто решение.

С всички различни модели от различни сили на пазара днес, препоръчително е да се консултирате с професионалистите на MMC, за да определите правилното тяло за вашите спецификации, или ефективността на тялото няма да бъде добра, което ще доведе до скъпи, отнемащи време последствия.