Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Климатичната колона на Дайкин

Полезно

Колонните климатици  на Дайкин са идеални за тези, които биха искали да направят атмосферата в помещенията си по-приятна. С лесна преносимост, те са перфектното решение за охлаждане на помещения. Някои от забележителните им характеристики са знак за филтъра, антибактериален филтър, дълготраен филтър, функция за самодиагноза и много други.

Колонните климатици на Дайкин, които са големи, с висок капацитет, се използват, когато се налага да се охлади голяма стая и където има причини поради характеристиките на помещенията, не позволяващи използването на няколко по-малки изхода за климатици. Типичната им употреба включва фоайета, рецепции, ресторанти, зали за конференции. Мощността на тези климатици означава, че те произвеждат силна струя хладен въздух, който не позволява на обитателите да бъдат в близост до климатика.

 

Максималният комфорт при използването на колонни климатици се постига чрез по-добро разпределение на въздушния поток. Това е възможно посредством насочващите лопатки на изходящата решетка, която регулира външната струя в две равнини - хоризонтална и вертикална. Лопатките могат да се настройват ръчно или автоматично. В режим на автоматично движение се постига максимална обръщаемост на въздуха, което води до уеднаквяване на температурата в цялото помещение. Благодарения на вградения мощен вентилатор и прецизното управление на функциите всеки колонен климатик се справя успешно с преодоляване на температурното колебание и постигането на балансирана среда.

Климатичната колона на Дайкин се характеризира с лесен и бърз монтаж. Автоматичното хоризонталнo  задвижване на ламелите разпределя въздуха ефективно в цялото помещение. Вертикалното движение на въздушния  поток може да се регулира допълнително, за да охлади или затопли различни по размер и форма помещения. Eнергийна ефективност на климатичната колона на Дайкин е до A++ както при охлаждане, така и при отопление. Разширеният работен диапазон достига  до 20°C при отопление и до -15°C при охлаждане. Максимална дължина на тръбите е до 75m, като минималната дължина на тръбите е 5m. Те са лесни за експлоатация благодарение на контролер, поставен на лицевия панел или изнесен на отдалечено разстояние.