Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Защо не би трябвало да имате нужда от допълване на фреона на вашия домашен климатик

Полезно

Разбираемо е, когато охладителния газ на климатика на колата протече. Климатиците на колата използват гумени и други пластмасови връзки, които са много различни от тези на климатика. С времето стават порести, което допринася за загубата на охладителният газ в системата. Като се комбинира използването на материала с условията, с които климатикът на колата ви трябва да се справя, като тежки и продължителни вибрации на пътя и отломки, виждате как системите на колите са предразположени към загуба на газ. Вашият механик сигурно ще ви препоръча допълване на газа на всеки няколко години.

Въпреки това, домашният ви климатик би трябвало рядко да губи фреон. Връзките са направени от специални инструменти, които се запечатват механично. Тръбите са от мед, който не е порест по природа. И трябва да има само две места, от които газът би могъл да протича. Когато е инсталиран, тези точки за свързване трябва да бъдат запечатани от професионалисти, които използват специални инструменти. Механикът ще изпробва налягането на системата преди да я пусне. Ако системата удържа налягането, трябва да продължи да го удържа за живота на системата.

Обикновено, когато по-новите системи, които са на възраст под една година загубят фреона си, това се дължи на производствена грешка или слабо запечатване на връзката. Марката Daikin има добра репутацията и такива оплаквания са рядкост.

Ако по-старите системи не работят правилно, това може да се дължи на неправилна поддръжка. Нередовното  поддържане на вашия климатик - поне на тримесичие или годишно, ще доведе до намаляване на ефективността. Ако климатикът ви е на повече от 5 години и не охлажда толкова добре, колкото преди, може би е време да го заместите. Производителите постоянно увеличават издръжливостта на климатичните системи, но никоя система не издържа вечно, идва време да се смени.

Ако климатикът ви не охлажда добре, специалистите на MMC могат да диагностицират проблема. Така че ако се налага запълване на фреона на вашия домашен климатик, запитайте се дали е икономично и дали не е добра идея да подмените климатика.