Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

ПЕРФЕКТЕН КЛИМАТ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН СЪН

Полезно

DAIKIN е винаги до вас за да ви помогне да създадете вашият перфектен климат у дома.

 

Знаете ли че перфектният климат във вашата спалня е един от най важните фактори за да се наслаждавате на добър и здравословен нощен сън?

 

Събуждали ли сте се някога с драскащо гърло? Вероятно нивата на влажност във вашата спалня са паднали под международно приетия праг за здравословен климат в затворени помещения. Но можели се чудите какъв точно е този праг? И как да създадете идеалния климат за добър нощен сън?

 

Днес ще ви разкажем малко повече за това как можете да постигнете перфектен климат у дома и кои са важните неща на които трябва да обърнете внимание.

 

ЗАЩО ВЛАЖНОСТТА НА ВЪЗДУХА Е ТОЛКОВА ВАЖНА?

 

Влажността се отнася до концентрацията на водни пари във въздуха. Нивото на влажност във вашия дом може да повлияе на личното ви здраве по много начини. Прекомерно високата влажност например се свързва с по-високи концентрации на алергени, докато излагането на прекалено ниска влажност може да причини здравословни проблеми като суха кожа, сърбящи очи и възпалено гърло. Поддържането на здравословни нива на влажност е от съществено значение, за да направите спалнята си удобно място и да осигурите здравословен, освежаващ цикъл на сън.

 

 

КОИ СА ЗДРАВОСЛОВНИТЕ НИВА НА ВЛАЖНОСТ НА ВЪЗДУХА?

 

Нивата на влажност обикновено се измерват в “относителна влажност", която е съотношението на водната пара във въздуха към количеството пара, което може да съществува във въздуха при дадена температура. Коя е най-добрата относителна влажност за спане, се обсъжда, но повечето проучвания са съгласни, че най-добрата относителна влажност на закрито е между 40 и 60%. Ако сте склонни да се събуждате с драскащо гърло и сухи очи, има вероятност нивата на относителна влажност в спалнята ви да са паднали доста под прага от 40%.

 

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ

 

За да осигурите здравословен вътрешен климат и оптимални нива на влажност за сън, уверете се, че термостатът във вашата спалня е на правилната настройка. Експертите са единодушни, че идеалната температура за сън е около 18 градуса по Целзий.

 

 

КАК ДА ПОСТИГНЕМ ПЕРФЕКТНИЯТ КЛИМАТ?

 

Осигуряването на перфектен вътрешен климат може да бъде предизвикателство. В климатични условия с прекалено високи нива на влажност може да е добра идея да инсталирате климатична система с вграден обезвлажнител. Тези системи автоматично откриват стойности над предпочитаното от вас ниво на влажност (обикновено започвайки от 60% RH) и извличат влагата от въздуха, за да достигнат здравословни нива на влажност.

При прекалено ниски нива на влажност инсталирането на пречиствател на въздуха с интегриран овлажнител може да помогне за постигане на по-здравословен и по-комфортен климат. Овлажняващият въздухопречиствател на Daikin, например, въвежда влага във въздуха, когато относителната влажност падне под предпочитаното от вас ниво (обикновено започвайки от 40% RH), за да поддържа здравословно ниво на влажност. Освен това въздухопречиствателите на Daikin свеждат до минимум симптомите на астма и алергия, като премахват частици прах и полени от въздуха, а технологията Streamer поддържа въздуха здрав и свеж, като разгражда алергените, елиминира бактериите и премахва досадните миризми. Този пречистващ компонент отличава овлажняващите пречистватели на въздуха от традиционните овлажнители, тъй като традиционните овлажнители са склонни да улавят замърсителите, вместо да ги елиминират, което им позволява да продължават да се възпроизвеждат и потенциално да причиняват заболявания. А що се отнася до шума? Въздухопречиствателят на Daikin с вграден овлажнител е изключително тих благодарение на нова иновативна настройка и безшумен режим, което го прави един от най-безшумните пречистватели на въздуха на европейския пазар. Идеалното решение за добър нощен сън, като същевременно ви поддържа здрави и  свежи през цялото време.