Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Как да подготвите вашата Daikin Perfera за зимният сезон

Полезно

Как да почистите филтрите на вашата Daikin Perfera у дома.

 

Почистването на вашите въздушни филтри ще помогне на вашата система да охлажда и отоплява ефективно, да почиства въздуха и също така да предпазва от всякакви нежелани миризми.

 

Препоръчваме въздушните филтри да се почистват 4 пъти годишно, докато дезодориращите филтри трябва да се почистват преди началото на отоплителния или охладителния сезон. Разбира се, това може да варира в зависимост от местното качество на въздуха.

 

Всичко, от което се нуждаете, са няколко чисти кърпи, купа с топла вода, малко сапун за миене на съдове или просто стандартна домакинска прахосмукачка.

Започнете изключвайки климатикът от захранването му. Потърсете специалните раздели в долните външни ръбове на предния панел и леко дръпнете към себе си. Панелът трябва да се отвори лесно. Отворете панела докрай, където той трябва да остане подпрян от само себе си, позволявайки лесен достъп до филтъра. Във вашият климатик има два филтърни панела, за да ги извадите, внимателно натиснете нагоре езичето в центъра на всеки филтърен панел. След като усетите, че се откопчават, дръпнете филтъра надолу, за да го извадите от уреда. Внимавайте да не докосвате алуминиевите ламели зад филтъра с голи ръце. Дезодориращите филтри ще бъдат или прикрепени към филтърните панели, или монтирани директно в уреда. Внимателно откачете зъбците от филтърните панели или просто ги плъзнете настрани от слота им.

 

Можете или да почистите филтрите с прахосмукачка, или да ги измиете с топла вода и чиста кърпа. Ако ги почиствате във вода, може да използвате лек почистващ препарат, например сапун за миене на съдове, но не забравяйте да го разредите щедро. След като измиете филтрите, трябва да ги оставите да изсъхнат.Не трябва да се опитвате да ускорите процеса на сушене, като използвате сешоар или сушите филтрите на пряка слънчева светлина. Всъщност всеки източник на топлина може да ги повреди. Ако е възможно, препоръчваме да ги поставите на сухо място на дълбока сянка.

 

Дезодориращите филтри могат да се почистват по подобен начин. Започнете или внимателно с прахосмукачка върху самият филтъра или ги накиснете в топла вода.Ако дезодориращите филтри са дошли в рамки, имайте предвид, че не е необходимо да ги изваждате от тях при почистването им. също така никога не се опитвайте да изстискате филтрите, просто изтръскайте излишната вода и ги оставете да изсъхнат на сенчесто място.

 

След като всичко е чисто и сухо, можете да инсталирате отново дезодориращите филтри обратно в техните панели или на мястото им във вашият климатик. След това можете да инсталирате отново и въздушните филтри на мястото им, като ги плъзнете през водачите им да влязат докрай и ги закрепите на място в предната им част. Внимателно наклонете предния панел надолу и внимателно го натиснете навътре, докато усетите че е затворен изцяло.

 

Последно минете вашият климатик с леко влажна кърпа, препоръчително да е от памук за да забършете останалият прах. Вашият Даркин Перфера е почистен и готов за използване.

 

 

Можете да видите видеото тук :

https://www.youtube.com/watch?v=H-nqzEgPqi0