Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Есенен семинар на Дайкин и ММС

За MMC

Семинарът протече в две части за партньори, дистрибутри и проектанти, работещи с ММС и климатична техника DAIKIN. 

Представители и лектори на семинара бяха: 
Карл Ливенс - зам.директор на DAIKIN за Европа 
Михаел Хаас -търговски мениджър на DAIKIN за България, 
Рудолф Келнер - продуктов мениджър - лектор на тема: Хладилни системи за търговски и промишлени приложения; 
Михаел Галушка - лектор на тема : VRV-системи. 

ММС е в услуга на своите дистрибутори, клиенти и партньори, стремейки се винаги да ги запознава с технологиите и новите продукти на DIKIN, както и да бъде в помощ с консултации или съвет при проектиране и избор на климатични системи за всеки обект и приложение. 

През първия ден на семинара бяха представени климатични системи на DAIKIN - Conveni pack- една система разработена и приложена в Япония, а сега и първата в Европа за малки и средни търговски обекти . Това е отговорът на DAIKIN на предизвикателството , базиран на революционната VRV технология - нискотемпературно охлаждане, кондициониране на въздуха вкл. отопление в една система - там, където се изискват свежи продукти, приготвени на място храни и студени напитки едновременно и то при ограничено пространство , изисквания за нисък шум и висока ефективност. 
 

Вторият ден беше отреден за запознаване с многобройните възможности на VRV-технологията и VRV-системите на DAIKIN. Абревиатурата на DAIKIN VRV означава Променлив Обем на Хладилниа агент - ново създадено от DAIKIN понятие и регистрирана търговска марка за технологията VRF- подчертаваща основните характеристики - прецизен контрол на потока хладилен агент за гъвкаво управление на мощността. 

Разгледани бяха цялата гама от мощности - простираща се при DAIKIN от 11 до 147 kW ; 
Типове външни агрегати като въздухоохлаждаеми или водоохлаждаеми могат да работят само на охлаждане, охлаждане/отопление като термопомпа или с рекуперация на топлина; 
Вътрешните тела - стандартни или специални са много широка гама, включваща касети, окачен таванни тела, тела за стенен монтаж, подово-стоящи за открит монтаж, канални, скрити таванни тела.