Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Вентилация за рециклиране на топлина VAM

За оптимална вентилация Daikin поддържа най-високите стандарти за енергийна ефективност и гъвкавост, за да осигури най-доброто качество на въздуха в помещенията.

Вентилация за рециклиране на топлина VAM

Сподели

Обади се и ние ще ви изготвим безплатно оптимална оферта, точно според вашите нужди и предпочитания.

Свеж и чист въздух в помещенията

Хора, които работят в добре проветрени офиси с по-ниски от средните нива на замърсители на въздуха в помещенията и въглероден диоксид (CO2) постигат значително по-високи резултати на функциониране във важни области като реакция при криза или разработване на стратегия.

За създаване на перфектния вътрешен климат както в офиса така и в домашни условия има 5 основни компонента, които трябва да се вземат предвид при измерване на качеството на въздуха в помещенията и начина, по който той контролирате с нашите решения за вентилация.

 • Вентилация: осигурява приток на свеж въздух
 • Регенериране на енергия: регенерира топлината и влагата от въздуха, за да се увеличи комфорта и енергийната ефективност.
 • Обработка на въздуха: отопление или охлаждане на постъпващия свеж въздух за увеличаване на комфорта и за намаляване на натоварването на климатичната инсталация
 • Овлажняване: оптимизира баланса между вътрешната и външната влажност.
 • Филтриране: премахва праха, замърсяването и миризмите от въздуха

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Идеални за приложения в търговски сгради и дома, новите вентилационни агрегати на Дайкин използват технология за рекупериране на топлината, за да увеличат енергийната ефективност, като рекуперира до 80% от топлинната енергия на отработения въздух. Отпадната енергия се използва за повторно затопляне на постъпващия свеж въздух до стайна температура.

Още по-ефективно решение

HRV (Вентилация с рекуперация на топлина) VAM на DAIKIN е цялостно енергийно-ефективно решение, което автоматично установява баланс между вътрешната и външната температура и нивата на влажност с цел създаване на чиста и комфортна среда в помещенията при намалени експлоатационни разходи.

Новият модел на серията FC е снабден с ефективен правотоков електромотор на вентилатора със значително намалени изисквания за мощност на вентилатора. Нов топлообменник осигурява по-голям капацитет за топлообмен с по-малко потребление на енергия, дължащо се на намалената загуба на налягане през топлообменника, което води до подобряване на енергийната ефективност и по-ниски експлоатационни разходи.

Едно от предимствата на агрегатите VAM на DAIKIN в сравнение с други системи, предлагани на пазара, е използването както на латентната, така и на осезаемата топлина, което подобрява ефективността на процеса на предаване на топлина.  Това поддържа температурите на комфортно ниво с минимални колебания, като същевременно намалява топлинните загуби и води до значително по-ниски експлоатационни разходи. Уникалната високоефективна хартия, използвана в агрегатите VAM осигурява ефективност на топлообменен до 80%, намалява натоварването на климатичните системи и значително съкращава на разходите за енергия.

 

Основни предимства на рекуператора на Дайкин VAM-FC/J

 • НОВО Тънък високоефективен енталпий топлообменник (серия J)
 
 • Възможност за свободно охлаждане, когато външната температура е под вътрешната температура (напр. През нощта) Допълнителна икономия на енергия се постига благодарение на нощния режим на свободно охлаждане, когато климатичните системи са изключени. Нощният режим се активира от вградена система за управление, когато външната температура спадне под стайната температура. Тогава системата заменя топлия въздух в помещенията с по-студения свеж въздух отвън и така на практика безплатно охлажда вътрешната среда.  Икономията на ежедневни експлоатационни разходи се постига от това, че когато климатичните системи се включат отново на сутринта, в режим на охлаждане натоварването е по-малко.
 
 • Предотвратява загубите на енергия от прекалена вентилация, като същевременно подобрявате качеството на въздуха в помещението с допълнителен сензор CO2
 
 • НОВА Възможност за смяна на ESP чрез кабелно дистанционно управление позволява оптимизиране на обема на подавания въздух (серия J)
 
 • Може да се използва като самостоятелна или интегрирана в системата Sky Air или VRV
 
 • Широка гама от единици: дебит на въздуха от 150 до 2000 м3 / ч
 
 • По-кратко време за монтаж благодарение на лесното регулиране на номиналния въздух дебит, така че има по-малка нужда от амортисьори в сравнение с традиционен монтаж
 
 • Може да се инсталира хоризонтално или вертикално.Моделите VAM не изискват източване, което дава по-голяма гъвкавост при монтажа на устройствата. В случай на вертикална инсталация, минималната външна температура е + 5 ° C вместо -10 ° C. Не са необходими тръби за източване
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Свали документи

Свали ценова листа

монтаж Daikin климатик

В качеството си на оторизиран дилър на висококачествена климатична техника Дайкин, MMC Инк е напълно наясно с голямата отговорност, която носим при извършване на монтажните работи. За целта, ние разполагаме с персонал, който ежегодно преминава обучения в централата на Дайкин и  през периодични вътрешни атестации и имат на на разположение   широк набор от специализирана литература и технически документация за всеки един от продуктите на Дайкин. 
 
Освен персоналът, изключително важни са и инструментите и материалите, които се използват. Затова ние:
 
1.   Използваме висококачествена пробивната техника за направата на отворите в стената, както и прахосмукачка, за да сведем до минимум опрашаването на Вашия дом.

2.   Използваме медна тръба с дебелина, която гарантира,че по време на монтажа тя няма да се пречупи и да предизвика загуба на фреон.

3.   Обличаме медната тръба с изолация за намаляването на загубите .

4.   Използваме PVC канали, за да запасим Вашия интериор максимално.

5.   Задължително извършваме вакуумиране на климатика .

6.   Събираме всички отпадъци от  кашони, фолиа и други и ги изхвърляме на определените за това места.

7.   Стремим се да удовлетворим Вашите желания и да останете доволни от нашата работа.


Преди започването на монтажа от изключителна важност е правилният избор на място. За да може Вашият климатик да работи коректно, трябва да се избере място, на което няма мебели, които да му пречат, да има достатъчно пространство за свободното движение на въздушния поток, да бъде нивелиран и да има възможност за извеждане на конденза.  Външното тяло да е монтирано на здрава основа и да е лесно достъпно за бъдещо сервизно обслужване.
 
 За всички предлагани от нас продукти на Дайкин осигуряваме монтаж във всяка точка на страната със собствени екипи или специалистите на нашите партньори.
 
Подробна информация за това, какво се включва в монтажа  вижте тук

1. Климатиците на Daikin са с 3 (три) години пълна гаранция и ММС като официален представител на Daikin я предлага на клиентите си , без да изисква допълнителни профилактики или проверки на системите през този период.                                                                                                      

2. Гаранционният период на климатици Дайкин е валиден при монтаж от страна на MMC.

3. Гаранционният период започва да тече от датата на въвеждане в експлоатация, но не по-късно от 2 календарни месеца от датата на извършване на доставката на техниката и е валиден само с оригинална гаранционна карта, в която е описан моделът и серийният номер на климатика.

4. В гаранционния срок се покрива всяка техническа неизправност по конструкцията на климатичната техника, възникнала от фабричен дефект.                          

5. Срокът за отстраняване на констатиран дефект по време на гаранционния период е законно установеният в ЗЗП .

6. Срокът на осигуряване на резервни части от производителя Дайкин е 10 години от закупуването на климатика.

7. Настоящата гаранция не се отнася за следните случаи:

- почистване на въздушни филтри;

- подмяна на фотокаталитичен филтър, био-филтър, филтър от титаниев апатит, flash streamer;

- подмяна на батерии за дистанционно управление;

- почистване на външния компресорно-кондензаторен агрегат от замърсяване и попадане на листа и чужди тела;

- почистване и преправяне на кондензи и кабел-канали на вътрешно/външно тялo.

8. Настоящата гаранция не покрива възникнали технически проблеми в следните случаи:

- при демонтаж, опит за ремонт и преместване на уреда от неоторизирани лица;

 - при промяна на конструкцията на помещението;

- при щети нанесени от природни бедствия, аномалии в електроснабдителната мрежа и вандализъм.                               

9. Преди да започне екполатацията на климатичната техника или да подадете сигнал за неизправност е задължително да се запознаете внимателно с инструкцията за експлоатация на уреда.

10. При липса на дефект или повреда след посещение на сервизен специалист, клиентът е длъжен да заплати разходите за посещението в размер, установен по актуална ценова сервизна листа на ММС , публикувана в сайта на фирмата.

Вентилация за рециклиране на топлина VAM
Вентилация за рециклиране на топлина VAM
Вентилация за рециклиране на топлина VAM
Вентилация за рециклиране на топлина VAM