Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Daikin представи своя екологичен план на Форума на EHPA

За Дайкин

Daikin представи своята стратегия за опазване на околната среда до 2050 г. , заедно с подхода на компанията към новите възможности за жилищно отопление.

Организирана от Европейската асоциация на термопомпите и спонсорирана от Daikin, двудневното събитие събра повече от 200 професионалисти, за да обсъдят горещи теми в производството на термопомпи, включително политики, работа за нисковъглеродна икономика и най-новите регламенти за екодизайн.

Топлинни помпи: сектор на растежа

EHPA наскоро обяви 12% годишен ръст на европейския пазар на термопомпи за 2018 г. *. Отразявайки този успех, отдела за отопление на Daikin в Европа също нарасна значително, поради малка част от силното портфолио на термопомпите въздух-вода.

Работа за нулеви емисии на CO2

В основата на екологичната визия на Daikin за бъдещето е ангажимент за постигане на нулеви емисии на CO2 до 2050 г., насочени към осигуряване на по-здравословна въздушна среда за всички, като в същото време ще превърне бизнес неутралните дейности в компанията.

Тази стратегия се реализира чрез високоефективни продукти и услуги, подкрепени от преход към иновационен хладилен агент с нисък GWP R-32, както и високопроизводителни компресори.

Допълнително намаляване на емисиите на CO2 се постига чрез новаторски нови схеми, като възстановяване и регенериране на хладилен агент за използване в нови агрегати.

Нов подход към колективното отопление

Освен договорените цели за намаляване на емисиите на CO2 и действащите разпоредби за F-газовете, съществува широко законодателство, регулиращо пазара на колективни отоплителни системи. Представянето на Daikin на EHPA Forum 2019 показа най-новите решения на компанията за този пазар. Те включват:
   - За малки сгради с до 10 апартамента – външно тяло термопомпа въздух-вода Daikin Altherma 3 H HT в комбинация с по-големи бойлери, разположени в сутерена на сградата, предлагащи решение спестяващо пространство в дома.
    -За по-големи сгради до 1000 апартамента, първоначалното производство на топлина се осъществява в сутерена, с индивидуални геотермални термопомпи Daikin Altherme 3 GEO за всеки апартамент, които да отговарят на индивидуалните нужди на домакинството.