Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Daikin празнува 50 години на иновации

Daikin празнува 50 години на иновации в Европа, Близкия изток и Африка.

 

Брюксел, 12 октомври 2023 г. – тази седмица Daikin празнува своята 50-та годишнина в Европа, Близкия изток и Африка. Конференция за устойчивост в Гент (Белгия) се фокусира върху прехода към чиста енергия и значението на сътрудничеството между публичния и частния сектор за създаване на равни условия за нисковъглеродни иновации за отопление и охлаждане. Международни екологични експерти, партньори и високопоставени лица присъстваха на събитието, включително почетен гост Нейно кралско височество принцеса Астрид от Белгия, Лаура Кози от Международната агенция по енергетика и федералният министър на енергетиката на Белгия Тине Ван дер Стратен.

 

 

       

 

 

Партньори в зеления преход и съюзници в борбата срещу промяната на климата.

 

Стратегически разположена в сърцето на Европа, Daikin избра белгийския град Остенде още през 1973 г., където да създаде първия си производствен обект извън Япония. По това време Daikin беше едва втората японска компания някога да инвестира в Белгия.

 

„Днес нашата силна връзка празнува 50 забележителни години. Белгия подкрепя иновациите и партньорствата. Белгийците са амбициозни, висококвалифицирани, добре обучени и говорят много езици. Това са едни от нещата които водят компании като Daikin в Белгия. Ние споделяме японската култура на съвършенство и имаме една и съща дългосрочна визия за по-добро бъдеще за всички. Това ни прави партньори в зеления преход и съюзници в борбата срещу промяната на климата“, каза министър-председателят на Белгия - Александър Де Кроо.

 

 

 

 

      

 

 

 

 

Първоначалната инвестиция преди 50 години от японската глобална компания Daikin Industry Limited за създаване на Daikin Europe N.V. в Остенде беше последвана от много други. В момента Daikin Europe има 52 търговски единици и е активна в 129 страни в EMEA, с над 13 700 служители.

 

Компанията разработва и произвежда по-голямата част от своите продукти в региона, за да отговори на местните нужди. Daikin Europe има 12 научноизследователски и развойни центъра и 14 производствени съоръжения в Австрия, Белгия, Чехия, Германия, Италия, Саудитска Арабия, Испания, Турция, Обединените арабски емирства и Обединеното кралство. В момента се изгражда 15-та фабрика в Полша, изцяло предназначена за отопление на жилищни термопомпи, която трябва да отвори врати през есента на 2024 г.

 

 

 

 

       

 

 

 

 

Равнопоставени условия за насърчаване на използването на нисковъглеродни инсталации за отопление и охлаждане.

 

Скорошните инвестиции на Daikin в нисковъглеродни технологии и производство укрепват позицията на Daikin и Европа като водещи иноватори за по отношение достигането на едно бъдеще с по-ниски въглеродни емисии: 140 милиона евро за нов глобален център за научноизследователска и развойна дейност за термопомпена отоплителна технология в Гент, Белгия, и 300- милиона евро за новия завод за производство на термопомпи в Лодз, Полша.

 

Тошитака Цубоучи, президент на Daikin Europe, казва: „Първите ни 50 години в региона на Европа, Близкия изток и Африка бележат само началото на ролята на Daikin в прехода към чиста енергия. Тази промяна не е лесна, но съществена. Призоваваме всички правителства и енергийната индустрия да създадат условия за термопомпената технология спрямо системите с изкопаеми горива. Нека заедно направим инвестициите в енергийно ефективни и нисковъглеродни решения за отопление и охлаждане възнаграждаващи както за потребителите, така и за

компаниите. Това ще бъде от полза за цялото обществото.”

 

 

 

 

 

      

 

 

 

Термопомпите и достъпното електричество са незаменими елементи във всеки план за намаляване на въглеродните емисии за отопление и охлаждане на сгради. Заедно те отговарят на проблема относно сигурността на енергийните доставки и осигуряват жизнеспособно решение в климатичната криза.

 

„Преходът към чиста енергия, роден от необходимостта за промяна, сега е императив за икономика и сигурност. За да се случи това, сътрудничеството е от ключово значение. Добрата новина е, че имаме наличните решения днес. Технологични иновации, които често произхождат от амбициозни компании като Daikin, поемат водеща роля в разработването на енергийно ефективни иновации за отопление и охлаждане в Белгия и в цяла Европа. Колкото повече сгради се реновират и оборудват с нисковъглеродни технологии, толкова по-бързо ще постигнем общата си цел за намаляване на въглеродните емисии“, казва федералният министър на енергетиката на Белгия Тине Ван дер Стратен.

 

Настоящите мерки на политиката трябва да бъдат подсилени, за да позволят на термопомпите да изпълнят своя значителен икономически и екологичен потенциал, както беше направено за други ключови климатични технологии като слънчевите панели.

 

 

 

 

 

   .      

 

 

 

 

„Миналата година глобалните продажби на термопомпи отбелязаха двуцифрен ръст на фона на нарастващите опасения за климата и енергийната сигурност. Нашите последни данни и анализи показват, че тази тенденция ще продължи. Въпреки това усилията на политиката за справяне с разходните бариери и други предизвикателства трябва да бъдат засилени, за да се постигне почти удвояване на годишния ръст на продажбите през това десетилетие в съответствие с Пътната карта на Международната енергийна агенция Net Zero до 2050 г.“, казва Лаура Кози, директор на Устойчивост, технологии и Прогнози в Международната агенция по енергетика.

 

Стартиране на екологичен доклад за 2023 г.

 

Днес също така бележи пускането на доклада за екологичните дейности на Daikin Europe за 2023 г. (регион EMEA). Докладът обяснява глобалната екологична визия на Daikin за 2050 г., включително климатичната пътна карта на Daikin и областите на фокус (обхват 1, 2, 3 и 4) за действия за намаляване на въглеродните емисии.Климатичната пътна карта на Daikin и свързаните цели са илюстрирани на изображение [1] по-долу.

Daikin се стреми да бъде въглеродно неутрална компания през целия жизнен цикъл (включително цялата фаза на употреба и края на жизнения цикъл) на своите продукти и услуги до 2050 г. Като вземе 2019 г. за базова година, Daikin си постави за цел да достигне поне 30% по-ниски емисиите на парникови газове през 2025 г. и 50% намаление през 2030 г. (в сравнение със сценарий за запазване на обичайния бизнес, включително принос за избегнати емисии). През своята фискална 2022 г. Daikin вече постигна намаление от цели 14%.

 

 

Докладът допълнително приближава конкретните действия на Daikin Europe в подкрепа на устойчиви градове и общности в региона на Европа, Африка и Близкия Изток, екологичните инициативи във фабриките на Daikin Europe (въглеродно неутрални до 2030 г.) и екологичните ползи от термопомпите.

 

 

Източник на статията:

www.daikin.eu

 

 

 

 

 

 

© 2024 ММС Инк Всички права запазени