Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Трябва ли да подмените старата климатична система или да си купите нова?

Полезно

 

Заслужава ли си да харчите повече пари да поправите вашия климатик или е време да си купите нов? Ето списък с някои фактори, които да ви помогнат, когато решавате дали да купите нов климатик, или да поправите стария:

 

1.Възрастта на вашия климатик

Изключително бърз и лесен начин да разберете дали ще е по-добре да заместите или поправите вашия климатик е да умножите възрастта на климатичното тяло по разходите за поправка. Излишно е да харчите трудно спестени пари за климатична система, която продължава да се чупи. Добре е да подмените климатичното си тяло щом достигне 15 годишна възраст.

 

2. Енергийната ефективност на климатичното тяло

Старите климатици е по-вероятно да използват големи количества електроенергия. Много от старите климатици не са оборудвани с технологията да намаляват разхода на електроенергия. Ако постоянно харчите големи суми за електрически сметки, трябва да замените стария си климатик с нов. За предпочитане трябва да си купите климатик, който има инвертор, за да намалява използваната мощност на вашето тяло.

 

3. Тече ли вашия климатик?

Ако постоянно се налага да купувате повече фреон за вашия климатик, най-вероятно има протичане. Цената на поправянето на протичания, както и купуването на фреон се натрупва и може да струва толкова или повече, ако просто си купите нов климатик.

 

4. Има ли други проблеми с вашия климатик?

Ако климатикът ви е работил добре дълго време, няма нужда да бъде заместван. Няма смисъл да се замества работеща климатична система. Трябва да я задържите, докато не започне да създава скъпи или дразнещи проблеми. Климатичните системи могат да създават проблеми като - тела, които не охлаждат/ затоплят докато работят или повредени филтри.

 

 

5. Местите ли се на друга локация?

Ако ще живеете или ще се местите в нова локация и климатичната система е включена в цената на търговската сграда, възможно е да не се налага да купувате нов климатик за старата търговска сграда или дом. Освен, ако документите по продажбата не изискват да подмените климатика преди продажбата. Уверете се, че ще получите нормално почистване и поддръжка преди продажбата на сградата е финализирана. Ако климатичното тяло не е включено в сградата, може да си заслужава да го вземете в новата сграда и да си го инсталирате, за да не се налага да купувате нов климатик.

 

6. Имате ли неправилно избрано климатично тяло?

Ако имате климатично тяло, което е неправилно избрано за вашата сграда, това може да доведе до много проблеми. Примери за това са: твърде малките системи не могат да се справят с охлаждането или отоплението, твърде големите системи няма да отведат влагата от сградата добре. Твърде големите системи могат да се счупят по-бързо, като постоянно се включват и изключват, защото достигат точката на термостата твърде бързо. Ако вашия климатик е с неправилния размер, може да е по-лесно просто да си купите нов в правилния размер.

 

В общи линии тези 6 фактора могат да ви помогнат да решите дали да подмените или поправите вашия климатик. Ако не сте сигурни, обърнете се към специалистите на MMC, които ще ви дадат експертния си съвет.