Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Технологичното чудо климатика

Полезно

В днешно време е трудно да си представим какво е да живееш без климатик.

Ето няколко любопитни факти за климатика:

Климатикът позволява по-голяма креативност в домашния дизайн.

Преди половин век домовете са били проектирани с идеята да създават на обитателите си комфортни условия. Това означава, че са се строили от тухли, които са запазвали хладния въздух вътре, както и греди, проходи за циркулация на въздуха и високи тавани.

Климатиците са причината за прожектиране на летни хитови филми в САЩ.

През 1930 година, кино салоните са от първите места, които са имали климатици. През лятото хората са ходели на кино не само заради филмите, а също така за да се охладят. Ето защо студията пускали най-високобюджетните си филми през лятото, за да са сигурни, че достатъчно брой хора ще отидат да ги гледат.

Свикваме с климатизацията, щом усетим благотворното й влияние.

Научно е доказано, че телата ни имат по-малка толерантност към топлината, щом сме били изложени на по-приятно хладни температури за по-дълъг период от време.

Климатиците са направили чудеса за контролирането на някои болести.

Климатиците са изиграли голяма роля в САЩ в предотвратяването на епидемии от малария. Също така подпомагат по-голямата продължителност на живот и намаляват размножаването на бактерии.

Производството и съхранението на храна стана възможно благодарение на климатика и на хладилника.

Толкова много от технологиите в днешно време съществуват благодарение на изобретяването на хладилника и на климатика. Много технологични компоненти не биха били възможни без способността да се произвежда на по-ниски температури. Също така, съхранението на храна е възможно благодарение на по-ниските температури вътре и благодарение на хладилниците.

Нещо, което е очевидно, е че света е толкова по-комфортно място благодарение на климатика. Може да се сдобиете с вашия нов климатик марка Daikin от MMC. Фирма MMC е дългогодишен партньор на световния бранд Daikin и е специализирана в проектиране, поддръжка, монтаж на качествената климатична техника на Daikin.