Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Страдате от алергии? Ето решение за Вашия проблем! Част 6

Полезно

Разговорът ни за алергиите стана дълъг, но върви към своя край. Дължината му е напълно разбираема, предвид широката проблематика на алергиите. Какво ги предизвиква, как да ги лекуваме, какво да правим, за да минимизираме шанса да се събудят подобни състояния, коментираме в поредица материали "Страдате от алергии? Ето решение за Вашия проблем!"

 

Очертахме чистия въздух у дома като основен залог за избягване на някой от най-честите алергии - към прах, акари и т.н. Лесни стъпки към постигане на здравословен въздух у дома, са въздухопречистватели Daikin, соларните лампи, восъчните свещи, активния въглен и подходящи растения. Списъкът продължава с етеричните масла.

 

5. Етерични масла - В присъствието на етерични масла като канела, розмарин, лимон, чаено дърво - вирусите, гъбичките, бактериите и дори плесените - нямат шанс за оцеляване. Изследвания на университета Weber State University показват, че изключително интересното "Масло на крадците" (Thieves oil) убива 99,96% от бактериите във въздуха. Въпросното масло дължи любопитното си име на своята история. Било използвано от четирима френски крадци, които ограбвали жертви на чумната епидемия, предпазвайки се от заразяване с масло, смес от детелина, розмарин, лимон, канела и евкалипт.

 

Ето и още малко съвети:

1. Почиствайте много добре килимите у дома, особено тези, разположени близо до входната врата.

2. Почиствайте праха с влажна, а не суха кърпа.

3. Не пушете у дома

4. Избирайте естествени материали за дома си

5. Не ходете с обувки у дома

6. Почиствайте редовно листата на растенията у дома

7. Не простирайте у дома

8. Почиствайте редовно филтрите на климатика си

9. Заменете битовата химия с естествени средства

10. Контролирай нивото на влага в помещенията - нито ниските, нито високите нива са препоръчителни

 

Последен съвет: купете си въздухопречиствател. Още по-добре, ако той е дело на световен бранд, с доказани качества като Daikin. Въздухопречиствателят е залог за елиминиране на полените, акарите, праха, космите от домашни любимци и прочее, алергени. Въздухопречиствателите са все по-чест избор на хората, които реално мислят за превенция на различни алергии. Изберете въздухопречиствател Daikin – технологичният помощник за чист въздух в дома.