Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Страдате от алергии? Ето решение за Вашия проблем! Част 4

Полезно

Алергиите са толкова голям проблем в световен мащаб, че дори си имат своя специална седмица в календара! За 2017 година, Световната организация по алергиите определи това да са дните между 2 и 8 април. Различните алергични състояния влошават значително качеството ни на живот. Предизвикват се от различни фактори, които разгледахме подробно в предходните материали, заедно с традиционните и алтернативните методологии на лечение. 
 
Какво още можем да направим, за да ограничим подобните състояния? Отговорът е пречистения въздух у дома. Голяма част от алергичните състояния се дължат на акарите, полените, космите от домашни любимци и битовата химия. Знаете ли, че въздуха в дома ни е от два до пет пъти по-замърсен, от този навън? И това, при положение че се вдига все повече шум за глобалното затопляне и мръсния въздух в градовете. Темата е толкова експонирана, че редица западни държави въвеждат използването на електроавтомобили като основен приоритет и планират забрана за МПС-тата с дизелови двигатели. А у дома - въздухът е още по-мръсен. 
 
Ходим на лекар, пием хапчета за алергии, но често не се сещаме да обърнем истинско внимание на въздуха у дома. Не, не е достатъчно да изтупате килимите. Трябват по-крути мерки. 
 
На първо място, можем да посочим технологичната помощ. Тя идва във вид на въздухопречиствател Daikin. Този съвременен уред, елиминира акарите, праха, космите от домашни любимци, полените, дори вирусите и бактериите! Въздухопречисистватели Daikin се предлагат и в комбинация с овлажнителна функция. Подобен въздухопречиствател не просто се грижи за качеството на въздуха. Той премахва вредните въздушни частици и агенти но и подава свеж, безопасен за дишане въздух. Въздухопречистватели Daikin са технологичната стъпка в борба с алергиите. Добре е тя да бъде подкрепена с простички, но ефикасни трикове, които също са на наше разположение. Това са:
 
1. Използвайте свещи от истински пчелен восък - те са естествени въздушни пречистватели, които йонизират въздуха и неутрализират токсичните елементи. Освен това, тези свещи горят бавно - и съответно са икономични. При горене почти липсват дим и миризми. Tова ги прави особено подходящи за използване в домовете на хора с астма и различни прахови алергии.
 
Още стъпки в борба с алергиите, четете в „Страдате от алергии? Ето решение за Вашия проблем! Част 5“.