Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Нуждата от вентилация в публични сгради

 

Част от поредицата „Експертни начини за вентилация на офиси и магазини“ от ММС – професионални съвети как да проветрявате офиси и магазини за свежа, здравословна и безопасна работна среда.

 

Какво цели вентилацията?

 

Вентилацията е замяната на застоялия в едно помещение въздух с пресен такъв. Чрез вентилацията се разреждат и изхвърлят въздушни замърсители като въглероден диоксид, моноксид, формалдехиди, прах, полени, бактерии и вируси.

 

 

Graphical user interfaceDescription automatically generated

 

Защо трябва да вентилираме помещенията?

 

В затворено пространство въздухът не напуска самостоятелно помещението. В резултат на това въздушните замърсявания се натрупват, а това може да има и негативни последици за човешкото здраве. Вентилацията намаля концентрацията на замърсители и ги изкарва навън.

 

Повечето климатици не вентилират (освен Daikin Ururu Sarara). Те просто обработват вътрешния въздух, за да осигурят комфорта на обитателите, и го връщат в помещението без специална хигиенна обработка. Въпреки че филтрите в климатиците улавят едрите прахови частици, това не винаги важи за частици като вируси и бактерии. Затова е важно офиси, магазини и публични сгради да се вентилират адекватно.

 

 

indoor air exchange, ventilation and air flow scheme

 

Повечето бизнес сгради и търговски центрове имат инсталирана вентилационна система, заедно с климатичната система. Следете блога на ММС, за да получите експертни съвети относно правилната им експлоатация.

Към част 2-ра.

© 2024 ММС Инк Всички права запазени