Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

12 съвета как да победим жегите с климатик

Полезно

Следвайте тези съвети, за да работи климатикът ви цяло лято и да спестите пари от сметки за електричество.

 

Най-топлите дни на лятото карат климатикът ви да работи най-много. Ето начини да намалите сметките за ток, да спестите електроенергия, да увеличите комфорта и ефективността, когато вашият климатик има нужда от помощ, за да охлажда.

 

1. Проверете филтрите си.

Проверявайте въздушните си филтри веднъж месечно и ги заместете, ако е необходимо. Това е особено важно през лятото, когато циркулират прах и алергени. Ако филтърът се задръсти, системата ви ще трябва да работи повече, за да поддържа същото количество хладен въздух.

 

Заместването на филтрите е един от най-лесните и ефективни начини за запазване на енергията и пестене на пари. И като смяната на маслото на вашата кола, това е критична стъпка в поддържането на дългосрочното здраве на вашата система.

2. Поставете вашият климатик на сянка

Климатиците на сянка оперират по-ефективно. Въздухът на сянка е по-хладен отколкото заобикалящият го въздух, което означава, че на климатикът ще му е по-лесно да охлади въздуха.

3. Не позволявайте на термостата за отнема от топлината

Не разполагайте лампи, телевизори или други уреди, произвеждащи топлина, в близост до вашия термостат. Термостатът усеща топлината, която кара климатикът да работи по-дълго от необходимото. Когато инсталирате нов термостат, не го разполагайте на място, където слънцето може да грее на него директно.

4. Настройвайте температурата, за да спестите пари

Помнете, че всеки градус, който настройвате под 25 градуса увеличава вашата консумация на електроенергия с около 8 процента.

 

6. Предвидете програмирано изключване

Ако ви е трудно да изключвате вашия термостат преди да тръгнете за работа, инвестирайте в програмируем или умен термостат или таймер.

 

7. Време ли е да замените стария си модел?

Може да установите, че старият ви климатик вече не е ефективен. Обмислете да заместите старият ви климатик с енергийно ефективен модел. Те обикновено са по-скъпи, но използват по-малко електроенергия и вие спестявате в дългосрочен план.

Когато заменяте вашият климатик, търсете климатик с подходящ размер. Ако инсталирате климатик, който е твърде голям, той ще включва и спира, като намалява ефективността на системата. Климатиците Daikin са отлично решение, ако сте решили да смените климатика се. Може да разчитате на фирма MMC като техен официален вносител за избор на подходящия климатик за вашите нужди.

8. Уплътнете дома си, така че да не се налага да изстудявате целият квартал

Искате хладният въздух да остане вътре и горещият въздух да остане навън. Някои основни стъпки може да предотвратят загубата на изстуден въздух. Запечатайте въздушните протичания. Добавете изолация около климатичните канали.

 

9. Обърнете внимание на двора и озеленяването

Избягвайте оформление на двора с много скали, цимент или асфалт на южните или западни части на вашия дом. Ако не са на сянка, ще повишат температурата около къщата и ще излъчват топлина.

 

10. Внимавайте за отломки

Дръжте растения, храсти и други растения на разстояние от външното тяло, за да осигурите адекватен въздушен поток.

 

11. Усетете бриза на вентилатора

Ако в дома ви има таванен вентилатор, включете го да работи обратно на часовниковата стрелка през лятото. Това ще извежда хладния въздух надолу.

 

12. Инвестирайте в  енергоефективни прозорци

Добра идея за подобряване на дома е да инвестирате в енергоефективни прозорци. Те ще пазят дома ви хладен през лятото и топъл през зимата.

 

Своя комфорт, целогодишно, осигурете с висококачествен климатик, доказал своята ефикасност в световен мащаб. Изберете Daikin – от фирма ММС - дългогодишен партньор на световния бранд, който се занимава само и единствено с дистрибуция, монтаж, поддръжка на Daikin.