Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

За какво да следим, когато купуваме климатик?

Полезно

Климатиците в днешно време имат много напреднали функции, които не са съществували в миналото. Първоначално, когато пазарувате за правилната климатична система за дома или офиса ви, широкия избор и разнообразие може да ви объркат. Добрата новина е, че с всичките допълнителни избори в днешно време със сигурност ще откриете правилния климатик за вашите нужди.

Ако имате нужда от помощ при избора на климатична система, ето няколко съвета. Не се колебайте да се обърнете към експертите на MMC за съдействие. Специалистите на ММC ще ви насочат към правилния избор за вашите нужди.

Първата стъпка в избора на климатик е да знаете какво пространство се налага да охлаждате. Започнете, като измерите размерите на стаята или стаите, които се налага да охладите. Охладителният капацитет на климатичното тяло се измерва в KW, технически 1 KW е топлината, необходима, за да загреете 1 паунд вода с 1 градус Фаренхайт. Това измерване също може да бъде използвано, за да се знае колко киловата са необходими, за да се охлади стая. Посъветвайте се с екпертите кои KW отговарят на нуждите на вашето помещение.

Има изключения от нормативите, като кухни, високи тавани, необикновенни етажни разположения и по-топли климати, които изискват допълнителни KW, за да се премахне топлината равномерно от стаите.

Правилният избот на KW за вашата стая и климат е особено важен фактор, когато избирате климатично тяло. Ако KW е твърде високо за вашата стая, климатикът ви постоянни ще цикли много бързо, защото тялото няма да може да премахне достатъчно добре влажността от въздуха. Ако KW са твърде ниски за вашата стая, климатикът ви ще работи постоянно и няма да може да охлади адекватно стаята.

След като знаете какви KW са необходими, за да охладите правилно стаята, следващата стъпка е да погледнете енергийните оценки. Едно от най-големите развития в климатичните системи през последните години е големия напредък в енергийната ефективност. Климатиците тези дни са с около 10-20% по-ефективни от климатиците преди 10 години. Така че ако подновите старата си система, може да очаквате добро намаление в месечната си сметка. Енергийната ефективност се измерва с EER (оценка на енергийната ефективност) и на климатици за продажба са написани употребата на мощност и оценката на енергийната ефективност, така че да няма изненади за вашата следваща сметка.