Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Онлайн контролерът на Daikin предлага дистанционно домашен уют при поискване

За Дайкин

Нова връзка за комуникация, която ще предостави на собствениците удобство при управление на отоплението.
Онлайн контролерът на Daikin дава на домакинствата свободата да управляват домашните си системи за отопление и охлаждане от всяко място, като предлага оптимален климатичен контрол и същевременно пести енергия. От лятото на 2017 г. потребителите ще могат дистанционно да управляват, планират и наблюдават отоплението на помещенията и осигуряването на битова гореща вода чрез връзка за комуникация.

Решение за свързаност на продукт

Най-новото решение на производителя за свързаност на продукт дава на собствениците на жилища възможност за дистанционно управление на тяхната гама термопомпи Daikin Altherma и възможност за свързване към интелигентни мрежи или фотоволтаични соларни панели. Тази система позволява използването на соларна енергия за пълната работа на термопомпата и много компактния стенен газов кондензен котел на Daikin за минимизиране на потреблението на енергия и намаляване на текущите разходи.

Програма

Адаптерът, който се предлага в две версии, ще действа като връзка за комуникация между приложението на Daikin за смартфон и пълната гама тела Daikin Altherma, включително нискотемпературна сплит система, моноблок, геотермални термопомени и хибридни термопомпени системи и хибридна термопомпа + мулти система. Чрез възможността си за управление на едно или няколко тела, новият адаптер ще даде възможност на домакинствата да наблюдават състоянието на домашното отопление и гореща вода, да избират режим на работа и температура и да задават настройки за бъдещата работа.
Новият адаптер също дава възможност на потребителите да свързват своето тяло с интелигентна мрежа или фотоволтаични панели. Тази функция максимизира самостоятелното потребление на енергия, произведена от фотоволтаици в топлинния буфер (например водосъдържател за битова гореща вода, зададена температура за отопление / охлаждане на помещения).

Управление

Самият адаптер е обикновена стенна SMART кутия. След като бъде свързан, той избира най- добрия режим на работа в зависимост от състоянието на генериране на мощност от фотоволтаиците и добавянето на енергия към мрежата, за да максимизира самостоятелното потребление на енергия, която фотоволтаичните панели генерират, и да минимизира захранването с мощност към мрежата. Алтернативната връзка с интелигентна мрежа дава възможност тялото да бъде управлявано чрез външен сигнал.
С тази цел са налични четири режима на работа:

1. Режим „Свободна работа“ - тялото работи според настройките и графика на собственика.
2. Режим „Принудително ИЗКЛ“ - работата на външното тяло и на електрическия нагревател е деактивирана, за да се намали потреблението на енергия в случай на високи цени на енергията.
3. Режим „Препоръчано ВКЛ" - тялото стартира гореща вода, отопление или охлаждане на помещения, за да използва фотоволтаична енергия. Потреблението на енергия от тялото има фиксирана стойност, определена чрез уеб интерфейс от монтажниците, а ако потреблението надвишава ограничението или препоръчителното автоматично адаптивно ограничение, където ограничението на мощността се определя автоматично въз основа на измереното въвеждане на мощност към мрежата, и изходящата мощност на компресора и/или електрическите нагреватели се регулират. Ограничението е зададено, за да се максимизира използването на фотоволтаиците и да се минимизира въвеждането на захранване към мрежата.
4. Режим „Принудително ВКЛ“ - тялото стартира гореща вода, отопление или охлаждане на помещения, за да използва МАКСИМАЛНО фотоволтаичната енергия. Потреблението на енергия от тялото няма никакво ограничение.
Конфигурацията може да се направи чрез уеб интерфейс при инсталация на следното:

  • Настройка на статичен IP адрес (ако е необходима)
  • Настройка на параметъра на връзката с фотоволтаиците / интелигентната мрежа
  • Избор на буфериране (битова гореща вода и отопление/охлаждане на помещения ИЛИ само битова гореща вода)
  • Активиране на резервен нагревател и допълнителен нагревател за буфериране
  • Настройка за ограничение на мощността
  • Импулсна настройка (в случай, че е свързан електромер за автоматично адаптивно ограничение)

Свързаност „Plug & Play“

За улеснение на инсталирането може да се направи връзка към Ethernet без отваряне на корпуса. „Технологичните отвори“ опростяват окабеляването и намаляват кабелното напрежение с цел да се предпазят връзките и да се осигури надеждна работа.

Наблюдение и управление на настройките

С дистанционно управление на множество обекти, таблото на приложението дава възможност на потребителите да следят състоянието на тялото и температурата на водосъдържателя за битова гореща вода чрез използване на интуитивни настройки, а също и да следят потреблението на енергия. Системата също е съвместима с IFTTT, което позволява свързване с интелигентно оборудване на трета страна (напр. термостати и осветление)
Последната иновация на Daikin при интелигентното управление предлага на домакинствата управление от всяко място и по всяко време, което се вписва в техния начин на живот.
Онлайн приложението ще е на разположение от юни 2017 г. в магазина за приложения на Apple и в Google Play.