Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Монтажът на климатици: момент, който не бива да подценяваме: Част 1

Полезно

Не подценявайте монтажа на климатиците. Той е изключително важен, с оглед цялостното оптимално и правилно функциониране на избраната от вас климатична система.

 

Идеалният случай е, когато сте избрали климатици от директен дългогодишен представител на световен бранд. За Daikin, това е фирма ММС. Тя е основана през 2002г., но от над 15 години работи само и изключително с продуктовата гама на Daikin.

 

Предимството на монтажа на климатици от оторизирани дилъри е несъмнено. Подобен избор означава монтаж на изключително високо ниво, от монтажници, които преминават регулярни квалификации и обучения.

Фирма ММС обучава своите монтажни екипи в централата на Daikin. В допълнение, всеки от тях, преминава през регулярни вътрешни атестации. На разположения са и разнообразна специализирана техническа документация и литература, обвързани с всеки отделен продукт на Daikin.

 

За качествения монтаж на климатици обаче, важни са не само монтажниците, но и инструментите и материалите, които се използват при монтажа. Фирма ММС им отделя значително внимание. Основните опорни точки, които ММС спазва при монтажа на климатици, можете да прочетете в следващия и последен материал по темата: „Монтажът на климатици: момент, който не бива да подценяваме“.

 

Междувременно, нека напомним, че важна за монтажа на климатици, е и подготовката от ваша страна.

 

Трябва да се избере оптималното разположение на климатика. То трябва да е съобразено с няколко фактора: Необходима е нивелация на уреда. Наоколо е добре да няма мебели, които да пречат на правилното функциониране на климатика. Това е важно и с оглед свободното движение на въздушния поток. Нужно е, локацията на климатика да бъде подбрана и спрямо възможността за извеждане на конденза. Монтажът на външното тяло, трябва да бъде на стабилна и здрава основа, която обаче да е леснодостъпна с оглед бъдещо сервизиране и профилактика.

 

ММС осигурява монтаж и поддръжка на всички продукти на Daikin, които предлага - във всяка точка на страната, със собствени екипи и утвърдени партньори.