Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Как функционират климатиците? Част 2

Полезно

Всеки от нас "Знае" какво са климатиците. Най-общо и просто казано, те са уредите, които ни носят прохлада през лятото и топлина през зимата. Как обаче точно функционират - това разглеждаме в настоящите материали, предходният от които е: "Как функционират климатиците? Част 1".

 

Разбрахме, че всички климатици си имат свой хладилен агент. Той много лесно сменя агрегатното си състояние - от течно в газообразно и обратно, с нагряване. Тази му функция е в основата на работа на климатиците. Старите хладилни агенти, съдържащи хлор обаче, разрушават озоновия слой. Затова и при климатиците се налага използването на нови хладилни агенти, като установеният и възприет за цялата гама продукция на Daikin фреон R-32. Той отговаря на европейските изисквания и заменя изцяло старите хладилни агенти, използвани при Daikin. Примерът на японския концерн последват редица други компании.

 

Регламентът на ЕС за флуорираните парникови газове, забранява използването на специфични хладилни агенти от 2025г. Става дума за фреони с потенциал за глобално затопляне - или Global warming potential = GWP, който надхвърля 750 в единични сплит климатици с количество на хладилния агент под 3 кг.

 

Имайки предвид, крайният срок зададен от ЕС - 2025 г. и фактът, че Daikin възприема фреон R-32, Които покрива изцяло изискванията през 2015г., можем да заключим, че японският концерн е покрил нормативите, 10 години по-рано. Глобалните очаквания са за намаление на количествата хидрофлуоркарбон или HFC в световен мащаб.

 

След изясняване на въпроса с фреона при климатиците, ред е на устройството на климатика. Всички климатици имат четири основни елемента – изпарител, компресор, кондензатор, четирипътен вентил. Ролята на всеки от тях в работата на климатиците, ще разгледаме в „Как функционират климатиците? Част 3“

Климатикът е единственият уред, които съвместява функциите охлаждане и отопление. При избора си на климатици, доверете се на изпитани брандове, като световният лидер на пазара на климатична техника Daikin. Убедете се, че консултацията, проектирането, монтажа и поддръжката ще са в ръцете на доказана компания, с дългогодишен опит в работата с конкретния бранд климатици. Фирма ММС от над 15 години работи ексклузивно с технологията на Daikin. Регулярни семинари се грижат за винаги отличната квалификация на служителите и дилърите, чиято мрежа покрива цялата територия на страната. Изберете ММС и Daikin – за дългогодишен максимален комфорт и ниски разходи!