Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Как да пречистите въздуха у дома? Идеи от Daikin и NASA

Полезно

Нивата на замърсеност на въздуха превзеха новините през последните седмици. Този проблем е особено застъпен в големите градове. Там насищането с азотен диоксид, прахови частици, замърсяване с озон, често са над допустимите граници. Това пък, създава рискове за здравето ни и природата.

В настоящия материал обаче, няма да говорим за ползите от еко возилата и зелените пояси и за налагането на обществения транспорт пред личния автомобил и изнесените извън населените места тежки индустрии. Ще се съсредоточим върху въздуха у дома - и начините да го "пречистим". Това е особено важно за семействата с малки деца, домашни животни, алергии. Чистият въздух е гаранция за по-добро здраве, за всички.

Последните години, технологията на пасивните къщи се грижи за ефективен обмен на въздуха. Този принцип се използва за ефективна естествена вентилация на домовете. Така и се осигурява непрекъснат приток на свеж въздух. Колко е свеж обаче, в големите градове, вече говорихме. А и колко от нас живеят в пасивни домове, разположени в пасторални селца, гори, планини?

Именно липсата на ефективен обмен на въздуха, комбинирана с като цяло лошото му качество, предпоставя по-замърсения въздух у дома. Често, той е наситен с полени, тютюнев дим, косми от домашни животни... Те пък, от своя страна, влошават здравето ни и са източник на алергии, астма и като цяло, влошено качество на живот. На дневен ред излиза въпросът: как да пречистим ефективно въздуха у дома?

Решенията, които ще разгледаме, са две – технологично с японските въздухопречистватели на Daikin, с официален представител ММС Климатична техника и природно - идеи от NASA как да пречистим въздуха в дома си, като отглеждаме определени растения. Най-ефективният подход, е комбинация от двете.

В помощ на чистия въздух у дома, Daikin създадоха иновативни въздухоочистители, включително модел, който включва и овлажняване на въздуха. Можете са ги намерите при ММС Климатична техника – официален представител на върховите технологии на бъдещето на Daikin, от 2002г.