Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Как да пречистите въздуха у дома? Идеи от Daikin и NASA: Част IV

Полезно

Мисията на настоящия материал е ноу-хау в посока чист въздух у дома, като залог за по-добро здраве. Технологичните начини на подобряване на въздуха в помещенията, които разгледахме, са дело на Daikin – световно име в климатичната техника. Техен български дългогодишен представител е ММС Климатична техника. Идеи за зелени филтри пък, черпим директно от Американската космическа агенция – NASA. След като в „Как да пречистите въздуха у дома? Идеи от Daikin и NASA: Част III” изброихме препоръчаните растения, време е да кажем нещо повече за тях.

 

Препоръчителната от NASA доза растения с оглед максимално чист въздух, е 1 голямо растение/ 10 кв.м. от дома. Изброените в предходната част на материала зелени филтри, чистят дома от различни замърсители като:

- Амоняк - съдържа се в различни домакински препарати и ароматни соли

- Формалдехид - съдържа се в ароматизатори, хартиени кърпи и торби, ПДЧ

- Бензен - използва се при производството на пластмаса, изкуствени тъкани, бои

- Ксилен - Съдържа се в гумени изделия, препарати и бои

- Трихлоретилен - Съдържа се в мастила, бои, лакове, лепила

 

Най-добрият вариант за чист въздух в дома, е комбинация от технология и природа. Изберете безшумните високоефективни въздухопречистватели на Daikin – със или без овлажнител за въздух, в зависимост от нуждата си от подобна функция. Съвет и консултация, можете да потърсите при дългогодишния представител на Daikin у нас, ММС Климатична техника - Национален телефон: 0 700 20 290. После – време е да си осигурим и някои от зелените дробове за дома, препоръчани от NASA. Дали ще изберете зелено растение, или цъфтящ вид, като много популярните последните години у нас орхидеи или пък гербер или хризантема, зависи изцяло от предпочитанията ви. Осигурете чист въздух в дома си днес, подобрете качеството си на живот, дишайте пълноценно: с ММС Климатична техника и Daikin и зелените дробове, препоръчани от NASA.