Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Какво представляват климатиците сплит система? Част 2

Полезно

Препарат за пране с капсули!  Матрак с мемори пяна! Прахосмукачка с хепа филтър! Климатична сплит система! Рекламите около нас ни сочат различни характеристики на продуктите, които позиционират. Знаем ли обаче, какво се крие зад тях? Настоящият материал има за цел да хвърли повече светлина върху тайните на климатичните сплит системи. Какво представляват те, разгледахме в част едно на „Какво представляват климатиците сплит система?“

 

След като изяснихме, че сплит системите се състоят от отделни тела – вътрешно/и и външно, очертахме и техните разновидности. Моносплит системата включва едно вътрешно и едно външно тяло. Мултисплит системите обаче, включват едно външно и до пет вътрешни тела. Фирмите, производители на климатична техника от най-висок клас, като Daikin, предлагат и супер мултисплит системи. Те включват няколко външни тела и до девет вътрешни тела.

Друга климатична система, до която се прибягва при нужда от повече вътрешни тела на климатичната система, е централната климатизация - или VRV/ VRF система, като и двете като цяло обозначават технология, обвързана с регулируемите разход/ поток на хладилния агент. 

 

Да се върнем на климатиците сплит система. Те са най-честият избор на домакинствата, а и редица офис помещения у нас. Обикновено, включват външно тяло и вътрешно/и тяло/тела, монтирани високо на стената - т.нар. тела с висок стенен монтаж. Тези вътрешни монтирани на стената тела са най-предпочитани. Налице обаче, са и много други, не по-малко ефективни и естетически решения, касаещи вътрешните тела на климатиците сплит система. Като цяло, можем да ги групираме в следните групи: освен стенни климатици, производителите на световно ниво като Daikin, предлагат и други варианти на вътрешни тела към климатична сплит система - подово-стенни климатици, таванни климатици - еднопосочна касета или касетъчни. В отделна група са събрани климатиците сплит система за скрит таванен или подово-стенен монтаж.

 

Обобщение, очаквайте в част три на „Какво представляват климатиците сплит система?“ Междувременно, помислете върху най-важният момент от изборът на климатична система: комбинацията от отличната техника от ранга на Daikin и високотехнологична фирма с дългогодишен опит в работа с проектиране, консултации, монтаж, поддръжка на уредите, които сте избрали. Вашият избор за Daikin в България, е ММС. От над 15г. компанията работи ексклузивно с Daikin. Семинарите, на които служители и контрагенти и дистрибутори получават ноу-хау директно от европейската централа на японския лидер, са ежегодни. ММС разполага с офиси и складови бази в София, Варна, Бургас, Русе, а дистрибуторската мрежа на фирмата обхваща буквално цялата страна.