Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

За какво да внимавам когато избирам климатици? Част 4

Полезно

Ето ни вече в предпоследния материал, отнасящ се до избора на климатици с монтаж. Очертахме като важни моменти мощността на климатика и неговата ефективност. Сега, е време за обобщение на моментите, които трябва да имате предвид, при избора на климатик.

 

1. Фирма - производител на климатици

Добре е, това да е световен бранд, които инвестира в нововъведения и произвежда климатици, съобразени с основните изисквания на регулациите в областта. Лидер на пазара на климатична техника, доказал позитивите си в световен мащаб, е японският концерн Daikin.

 

2. Кадърен, опитен, знаещ консултант, който ще ви помогне да подберете най-подходящия за нуждите си ефективен, надежден , с оптимална за вас мощност климатик, задължително с включен монтаж

 

3. Климатик с цена, която да предлага максимално много като качество и да е съобразена с вашите изисквания. Инверторните климатици са с по-висока цена, но са по-ефективни и пестят от сметките за електричество. Преглед на този показател - желаете да платите повече сега или да плащате по-висока цена за климатиците при експлоатацията им?

 

4. Отлични професионалисти, които да извършат монтажа на климатиците професионално, без "да си оставят ръцете". Това включва правилен монтаж на правилните места на външното и вътрешно тяло от сплит системата. Монтажът на климатици не трябва да увреди стените в дома ви, нито пък фасадата. Стойката за външното тяло трябва да е качествена, от неръждаем метал и да са осигурени връзки към водосточната система на сградата за отвеждане на водата от външното тяло. Монтажът на климатични системи от по-висок клас, за бизнес потребители или супер мултисплит системи, изисква също отлични професионалисти.

 

5. Уверете се, че фирмата, която има грижа за гаранционния и следгаранционния сервиз на климатика е проверена и разполага с достатъчно офиси и служители. Ако климатиците ви, по някаква причина, спрат да работят посред зима, фирмата с близък офис и достатъчно персонал е гаранция, че няма да мръзнете седмица и нагоре в чакане на пролука в графика.

 

Реално, това, което има значение, при избора на климатици можем да обобщим така:

  1. Фирма дистрибутор на световен бранд

  2. Цена

 

Защо? Четете във финалния материал „За какво да внимавам когато избирам климатици? Част 5“