Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

За какво да внимавам когато избирам климатици? Част 3

Полезно

Дойде време да изберете климатици за дома си. Разбира се, задължително е климатиците да са с включен монтаж и на добър производител. За какво друго да внимавате при избора, си говорим в статиите с тематика „За какво да внимавам когато избирам климатици?“

 

Очертахме като главни моменти мощността и ефективността на климатиците с монтаж. По-ефективни са инверторните климатици, които разгледахме подробно в предходния материал. Те пестят повече енергия, именно, защото благодарение на технологиите, които използват, реагират по-бързо и адекватно на промяната в условията, при които работят. Инверторните климатици с монтаж, са с по-висока цена. Тя определено си струва, на фона на по-качествената им и ефективна работа. Инвестицията се отплаща от снижените разходи за електричество, които ще заплащате.

 

Време е да споменем основни термини и единици, които производителите използват, за да обозначат различни характеристики на климатиците с монтаж. Реално, това, което виждате обозначено на кутията и упътването като показатели, е измерено при оптимални условия на работа на уреда. Това обикновено са отопление на 20 градуса при външна температура 7 и охлаждане до 27 градуса при външна температура 35.

 

Единицата, която повечето производители използват, за да обозначат мощността на климатиците с монтаж, които произвеждат, е British Thermal Unit = BTU или в превод от английски "Британска единица за топлина". Можете да изчислите стойността и в киловати по следната формула: 1000 BTU = 0.293 kW. Ако имате представа колко киловата мощност на час би трябвало да има климатика ви, то можете да изчислите колко BTU на час ви трябва. Винаги, когато избирате мощността, имайте предвид най-ниската възможна външна температура. За да се справят с нея и да поддържат ефективно зададената от вас температура в помещенията, климатиците имат нужда точно от мощност.

 

Климатиците с монтаж са инвестиция, която гарантира целогодишен комфорт на вас и вашето семейство. Изберете ги внимателно. Доверете се на доказани световни лидери, като Daikin и техни дългогодишни представители – като фирма ММС, която от над 15 години се занимава изключително с консултации, проектиране, монтаж, поддръжка на технологичните решения за климатизация на Daikin. Защото опитът и стотиците доволни клиенти – физически и юридически лица, говорят сами за себе си.