Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

За какво да внимавам когато избирам климатици? Част 1

Полезно

Изборът на климатици, далеч не е толкова лесна задача, колкото повечето хора си мислят. Той трябва да е обмислен и основан на много повече константи, от просто цената на климатиците с включен монтаж.

 

На родния пазар се предлага изключително разнообразие брандове климатици на световни повече или по-малко известни производители - като обикновено цената на климатиците е с включен монтаж.

 

Зад простия избор обаче, стои информацията. Какъв е фреонът, използван в избрания от вас климатик? Отговаря ли той на изискванията на ЕС, които влизат в сила през 2025г.?

 

Какви са температурите, при които климатиците, които избирате, ще трябва да работят? Покриват ли се тези амплитуди от климатика, които сте избрали, при запазване на ефективна и оптимална работа, а съответно и разходи? Нека онагледим този момент от избора на климатици с монтаж: ако зимните температури, на мястото, на което ще монтирате климатика падат много, то ви трябва по-мощна машина. Отрицателните градуси навън означават загуба на топлина и съответно нужда от по-качественото и доставяне. За тази цел, трябва мощност.

 

Ефективността на климатиците с монтаж, също е много важна. По-високата ефективност, както споменахме, е равна на по-ниска сметка за електричество - а този фактор никак не е за пренебрегване. Като цяло, можем да очертаем два основни вида климатици, по отношение на тяхната ефективност. Това са конвенционалните стандартни климатици и инверторните климатици. Вторият вид е на по-висока цена, но пък е много по-ефективен и е бъдещето на климатичната техника. Цели 98% от климатиците сплит системи, които се монтират в Япония, са инверторни.

 

Разговорът ни за ефективността на климатиците, продължава в следващата част на „За какво да внимавам когато избирам климатици?“ Междувременно, да отделим минутка за сентенция, доказана през времето: Евтиното излиза скъпо. Това далеч не значи да купите климатиците с включен монтаж на най-висока цена на пазара – а да подберете тези, с най-добри характеристики, оптимални за вашите нужди. Подобни ефективни климатици са на по-висока цена, която обаче се изплаща във времето. Точно такива са климатиците с монтаж на Daikin. Ще ги откриете при основния партньор на японския лидер у нас – ММС. Фирмата работи изключително с технологиите на Daikin от над 15 години. Можете да се доверите на ММС за всичко – консултация, проектиране, монтаж, гаранционна и следгаранционна поддръжка - защото опитът и високият професионализъм, винаги си струват.