Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Защо ми трябва климатик?

Полезно

Съвременният човек, за разлика от своите прародители, живее комфортно. Основна част от този днешен комфорт идва от оптималните температури на обитание, които различни уреди и способи осигуряват в дома, работното място, различните магазини и учреждения. Представете си свят, където през студените месеци топлината идва от постоянно поддържано огнище и може би сложна система керамични тръби и нагрята вода, а прохладата е от естествения климатик – вятър и проветрението. Не звучи много приятно, нали? Отоплението и климатизацията са нещо, без което днес не можем. Те са задължителни за всеки дом, поне в нашата част от света. Технологичното развитие на света предложи нови решения в посока осигуряване на приятни, оптимални температури, доста различни от огъня, който митовете разказват, някога ни дарил Прометей.

Мисията е една: комфорт у дома чрез постигане на температури на въздуха, подходящи и приятни за човека. Обичайно, те са между 18 и 22 градуса, целогодишно. Решенията, които пазарът днес предлага в тази посока са многобройни. Един обаче е уредът, които съвместява отоплението и климатизацията в едно и осигурява топлина зимата и прохлада лятото – качественият климатик Daikin.

Различните маслени радиатори, вентилаторни печки, конвектори, газови печки имат приложение през зимния сезон. През топлите месеци те са прибрани и не работят за нас. Разходът им, в сравнение с климатиците от последно поколение като тези на Daikin с официален дългогодишен представител ММС Климатична техника, е доста висок.

Ако пък сте избрали да се отоплявате на дърва, то предимството е живият огън и уюта и топлината, който той създава. Основни недостатъци обаче, са дейностите по зареждане и почистване на камината. Трябва ви помещение, където да съхранявате дървата на сухо. Пепелта трябва да се изхвърля редовно. Изобщо, отоплението на твърдо гориво иска постоянна грижа. При климатика, нужно ви е натискането на едно копче - и идеалната температура в дома е постигната.

Що се отнася до лятната прохлада, тук алтернатива климатика няма. Вентилаторите са доволно скромен конкурент, които не заслужава специално внимание. Качествените климатици, като тези на Daikin – световно име, признато като лидер на световно ниво, са най-добрият избор. Искате прохладно лято и топла зима - изберете Daikin от ММС Климатична техника – дългогодишен официален представител на японската марка у нас, покриващ целия цикъл консултация, проектиране, доставка, монтаж, поддръжка на едни от най-добрите климатици в света Daikin! Повече на национален телефон: 0 700 20 290.