Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повече

Често задавани въпроси

Основната цел на този раздел е да даде отговори на някои от най-често срещаните въпроси, които могат да възникнат, когато става въпрос за закупуване или поддръжка на климатик Daikin. Тя съдържа лесно разбираеми отговори и обяснения, групирани в 5 основни категории, които са свързани със здравето, околната среда, технологиите, разходите, поддръжката и монтажа. ММС и Daikin имат една основна цел: да ви осигури перфектен комфорт през всички сезони!

 

Ангажимент към околната среда. Грижата за околната среда е присъща за цялостната дейност на ММС и Daikin, от проектирането и производството, до монтаж и експлоатация на системите. ММС е серифицирана компания по ISO за опазване на околната среда. Всички отпадъци от дейността на фирмата се събират разделно и се предават за обработка на рециклиращите компании. 


Ефективност на термопомпите. Термопомпите могат да извличат топлинната енергия от външния въздух дори и в най-студените дни през зимата. Те осигуряват ефективно отопление. Специалистите на ММС са обучени да адаптират системите на Daikin спрямо вашите условия и изисквания.

Намаляване на отпадъците. Daikin е първият европейски производител на климатици със сертификат по ISO14001 за опазване на околната среда. Всички заводи и филиали на Daikin сега са сертифицирани по същия начин. Политиката на компанията за нулеви отпадъци гарантира, че голяма част от продукти й могат да бъдат рециклирани, повторно използвани или оползотворени.

Рециклиране на материали. Концернът Daikin се занимава с разнородни дейности, но във всичко се стреми да рециклира материалите по естествен начин. Например, извлечената от предварително пречистените отпадъчни води утайка се използва при производството на цимент.

Не. Може да настинете само от заразяване с вируса, причиняващ настинката. Имайте в предвид, че неправилно използваният или поддържан климатик може да доведе до симптоми, подобни на тези при настинка. Редовната поддръжка ще гарантира, че вътрешността на системата ще остане чиста и ще се предотврати развитието на плесени и бактерии. Трябва да се избягва и задаването на твърде ниски температури при охлаждане. 

Според DIN стандарта, препоръчително е да не настройвате климатика под 25°C при охлаждане и разликата между външната и вътрешната температура да не е повече от 6°C. Например, ако навън е 32°C, температурата в помещението не трябва да е по-ниска от 26°C. По-ниската температура в режим на охлаждане намалява влажноста в стаята, което изсушава мембраните в носа и гърлото - това причинява симптоми близки до настинка. От значение за здравословното ви състояние е и колко често се движите между по-студена и по-топла среда.

Обикновените климатици, с изключение на Daikin Ururu Sarara, само циркулират въздуха в затворени помещения. Някои модели системи имат пречистващи филтри, които да почистват въздуха, който минава през тях.  При правилната им поддръжка въздухът от климатика е по-чист от външния въздух като цяло. 

Климатикът Daikin Ururu Sarara е единствения модел, който вкарва пречистен въздух отвън в помещението. Използва технология „Daikin Streamer“ за филтриране на въздуха в затворена среда.

Не. Правилно поддържаният и използван климатик не може да предизвика алергия или друго заболяване. Необходими са правилна поддръжка и редовно почистване. Някои части на климатика често се овлажняват и трябва да се хигиенизират, за да се предотврати образуването на плесени и бактерии.

Може да разположите климатика в дома си и да управлявате потока на въздуха, според вашите желания. Все пак ако имате възможност е добре преди да се монтира системата, специалист от ММС да направи оглед и да даде препоръки. Също така в упътването за експлоатация може да се запознаете с различни настройки на климатика, чрез които да бъде избегнато течението.

Според наредбите на ЕС климатиците, съдържащи фреон R22 са забранени за продажба в Европа. Разрешени са фреони R410 и R32. Климатици на Daikin използват R32. Съставките на този хладилен агент нанасят най-малка вреда на озоновия слой.

Шумът на климатика до голяма степен зависи от модела му. Daikin произвежда едни от най-тихите системи на пазара. Те работят при 19 dB(A) (ниво на звуково налягане). Това ниво на звуково налягане може да се съотнесе към леко шумолене на листа или спокойно дишане.

Инверторният компресор се използва в съвременните климатици. Той работи с различни обороти и следователно свободно регулира капацитета си. В сравнение с по-старите и по-малко ефективни системи, използващи компресори, които само се включват и изключват, един инверторен компресор консумира между 30 % и  50 % по-малко електроенергия.

Да. Това се постига с мулти сплит външно тяло. Тези тела могат да обслужват до 5 вътрешни тела.

Ако искате да ви се изгради такава система, е добре предварително да се консултирате с проектантите на ММС. Това ще осигури ефективната работа на климатичната инсталация.

Новите модели климатици на DAIKIN са много икономични. Всяка година компанията работи по подобряване на показателите им за енергийна ефективност. В това отношение към момента някои от системите на DAIKIN достигат клас А+++ . 

Не. Препоръките на Daikin са да се почиства основно системата веднъж годишно, а филтрите 2 пъти месечно,за да работи климатика ефективно.

Когато са поддържани редовно и правилно, климатиците на Daikin са проектирани да работят до около 14 години. Но въпреки това, много климатици Daikin работят повече от 20 години.

Да. Повечето жилищни климатици са леки, така че не е проблем да се монтират навсякъде. Единственото условие е домът да има добро електрозахранване.

Ако ви предстои монтаж на климатик Daikin и имате въпроси, моля обърнете се към нашите специалисти.

За да важи гаранцията на климатика ви, той трябва да бъде монтиран от оторизирани лица от компанията.

Изборът на подходящ климатик следва да се извършва след консултация със специалист от ММС. Каква мощност на система ви е необходима зависи от много фактори, като например : големината на помещението, изолацията и изложението му, колко прозореца има и т.н.

Проверете дали:

• има прекъсване на електрозахранването.
• има изключен прекъсвач или изгорял предпазител.

Това става, когато миризмите от стаята, мебелите или цигари се абсорбират от климатика и се отделят с въздушната струя. Препоръчва се извършване на цялостна профилактика на системата. Моля, обърнете се към специалистите на ММС.

Моля, проверете дали всички вътрешни тела са в един режим на работа.

Проверете дали:

• има прекъсване на електрозахранването.
• са почистени въздушните филтри.
• има нещо, което да блокира отворите за приток и отвеждане на въздуха на вътрешното и външното тяло.
• рестартирайте системата като изключите електрозахранването за около 3 мин. 

Ако индикаторът продължава да мига, обърнете се към сервиза на ММС.

Климатикът има топъл старт. Изчакайте до около 5 минути. Системата е проектирана да започне работа само след достигане на определена температура.

Проверете дали ВКЛ./ИЗКЛ. ТАЙМЕР и СЕДМИЧЕН ТАЙМЕР са настроени с еднакво време. Променете или деактивирайте настройките на седмичния таймер.

Проверете дали :

• са замърсени въздушните филтри.
• климатикът е в икономичен режим (ECONO).
• няма нещо, което да блокира отворите за приток или отвеждане на въздуха на вътрешното тяло и външното тяло.
• има отворен прозорец или врата.
• се върти смукателният вентилатор.
• е подходяща зададената температура.
• е подходяща настойката на въздушната струя.

Проверете дали не е запушен конденза на системата.

© 2024 ММС Инк Всички права запазени